true
در ميان چندين هزار محصولي که در طول تاريخ و به ويژه در عصر صنعتي اختراع، ابداع و ايجاد شده تعداد محدودي توانستهاند نه تنها در بازار داخلي بلکه در عرصههاي جهاني نيز نفوذ يافته و حضوري پايدار بيابند.
علاوه بر فاکتورهايي چون کيفيت، قيمت و خدمات بعد از فروش، ارزش اعتباري و اجتماعي خاص و غيرسرمايهاي و غير سختافزاري اين گونه کالا و خدمات موجب شده که اصطلاحا آنها را «برند» بنامند.
به طور خلاصه برند دارايي نامشهود (نهفته) يک محصول يا يک خدمت است که شامل پارامترهاي بسياري از جمله نام، اصطلاح، علائم، نماد، آرم، طرح، سابقه ذهني مشتريان و مصرفکنندگان، ماندگاري در بازار، اصالت (کپي صرف نبودن)، و داشتن اعتماد و اعتبار ماندگار نزد مشتريان است.
سومين دوره جشنواره و سمينار برند (نشان تجاري) در گردشگري با محوريت خلاقيت و مهندسي برند آبانماه امسال در تهران برگزار ميشود. اين سمينار قرار است در سه محور خلاقيت و مهندسي برند مقاصد گردشگري، خلاقيت و مهندسي برند شرکتهاي بزرگ و کوچک گردشگري و همچنين خلاقيت و مهندسي برند محصولات گردشگري برگزار شود.
دو دوره پيشين اين سمينار با عنوان شناخت راهبردهاي ساخت برند در صنعت گردشگري و ساخت و مديريت برند در سالهاي 1389 و 1390 با حضور متخصصان دانشگاهي و فعالان صنعت گردشگري در تهران برگزار شد.
در زمينه برگزاري اين دوره از جشنواره با دکتر کرمي عضو کميته علمي سومين سمينار برند در گردشگري به گفتوگو نشستهايم که در پي ميآيد:
اهميت برند و برندسازي در توسعه گردشگري ايران چيست؟
برندها نقش اصلي را در بازار ايفا ميکنند يعني به صورت طبيعي مشتريها جذب برندهاي نامدار ميشوند برندهايي که مهار بازار را در اختيار خود گرفتند؛ در واقع در هر بازار اين مزيت وجود دارد اما در بازار گردشگري اين مسئله پررنگتر است زيرا به عنوان يک مقصد و جاذبه مطرح ميشود.
وقتي شما خودرو ميخريد ميدانيد که چه خودرويي با چه ظرفيت، مدل و قيمتي ميخريد اما يک مقصد گردشگري اينطور نيست، ممکن است مقصدي که ابعاد کميتي يا سرمايهگذاري محدودي دارد مقصد موفقتري باشد تا مقصدي که به لحاظ تاريخي و اکوتوريستي مهم تر و غنيتر است. اينجا برندها و کشورهايي که روي برندينگ مقصد کار کردهاند نقش ايفا ميکنند.
سمينار برند گردشگري در دو سال گذشته را چطور ارزيابي ميکنيد؟
برگزاري اين سمينارها نقش مهمي در توجه و اهميت برند در حوزه گردشگري دارد يعني کساني که ارائهکننده محصولات گردشگري هستند چه بخش دولتي و چه بخش خصوصي توجهشان به مقوله برند در گردشگري جلب شد. به نظر من اين سمينار ضمن عملکرد موفق طي دو سال متوالي، توانسته در اين زمينه ادبياتسازي کند.
براي انتخاب خلاقيتهاي برتر در برندسازي در زمينه گردشگري چه برنامهاي داريد و چرا اين موضوع انتخاب شده است؟
در سالهاي گذشته بيشتر فعاليتها بر روي تکنيکهاي بازاريابي در برندينگ انجام گرفت، امسال تصميم گرفته شد بيشتر بحثها در زمينه مهندسي برند و توليد و خلاقيت برند در گردشگري متمرکز شود؛ بنابراين شاخصهايي تدوين شده که بر اساس آن کساني که در فرآيند برندينگ گردشگري يعني خلاقيت در ايجاد يک برند گردشگري، فعاليت قابل توجه و شاخصتري انجام دادهاند، معرفي شوند.
البته در اين دوره حالت مسابقه ندارد بيشتر معرفي مصاديق اين شاخصها است به عنوان مثال در سه حوزه برندينگ مقصد، برندينگ محصول و برندينگ سازمان؛ البته اينها نيز زير مجموعههايي دارند مثلا برند محصول خود شامل پنج بخش ميشود اما تلاش اين بوده که مطرح کنيم در اين حوزه کدام سازمانها محصولات، مقاصد و فعاليت خلاقانهاي در مسير برندينگ گردشگري داشتند.
هدف از معرفي اين خلاقيتهاي برتر چيست؟
هدف اين است که چرايي انتخاب حوزهاي که برتر اعلام شده است مطرح شود نه اينکه صرفا محصولات يا مقاصد برتر گردشگري معرفي شوند حتي ممکن است شعار محصولي که هنوز به بازار نيامده، برتر انتخاب شود چون توانستهاند با يک پوستر و يک نوع فعاليت برندسازي کنند.
همانطور که اشاره کرديد عليرغم فعاليتهاي انجام شده طي سالهاي اخير در زمينه برندسازي موفق نبودهايم، عوامل عدم موفقيت در زمينه برندسازي حوزه گردشگري را در چه ميدانيد؟
برندينگ تبليغات و بازاريابي در گردشگري بسيار پيچيده است، رسانههاي بزرگ بينالمللي هيچ همکاري با اين حوزه ندارند به عنوان نمونه براي معرفي مقاصد گردشگري، محصولات مرتبط مثل فيلمها، گزارشهاي ژورناليستي خوب نداريم. صدا و سيما در برندينگ مقاصد گردشگري نقش بسيار مهمي را ايفا ميکند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=3304
true
true