×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

شرایط اقتصاد جهانی طی سال جاری میلادی تشابهاتی با شرایط غالب در سال 2012 خواهد داشت.

 بر همین اساس، ما با میانگین رشد اقتصادی حدود 3 درصد مواجه خواهیم بود، اما آهنگ این رشد در نقاط مختلف متفاوت است.
برای اقتصادهای توسعه یافته نرخ رشد سالانه حدود یک درصد و برای بازارهای نوظهور نرخ رشد حدود 5 درصد پیش بینی می شود. اما تفاوت‌های مهمی را نیز شاهد خواهیم بود.
کاهش هزینه‌ها و رشد پس انداز به منظور کاهش سطح بدهی و نسبت بدهی به دارایی خالص همچنان در اکثر اقتصادهای توسعه یافته ادامه یافته که به معنی آهنگ کند رشد اقتصادی خواهد بود. اما پیش بینی می شود اکثر اقتصادهای توسعه یافته جهان طی سال جاری میلادی درگیر ریاضت مالی شده و این مساله تنها به منطقه یورو و انگلستان محدود نخواهد بود. در حقیقت، ریاضت اقتصادی می تواند به کشورهای قدرتمند منطقه یورو، آمریکا و نظام‌های اقتصادی پیشرفته دیگر گسترش یابد. از این رو، انقباض اقتصادی در برخی از کشورها دور از انتظار نخواهد بود.
با توجه به آهنگ کند رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته، روند رو به رشد خرید دارایی‌های پر خطر که از نیمه دوم سال 2012 آغاز شد به واسطه بنیان‌های بهبود یافته پشتیبانی نشده و بیشتر به دور جدید تسهیل سیاست‌های پولی وابسته خواهد بود. اکثر بانک‌های مرکزی مطرح جهان – بانک مرکزی اروپا، فدرال ریزرو آمریکا، بانک مرکزی انگلیس، بانک مرکزی سوئیس – به تسهیل سیاست‌های خود اقدام کرده و بانک مرکزی ژاپن نیز زیر فشار دولت جدید این کشور دور جدید تسهیل سیاست‌های خود از سال 2014 را اعلام کرده است.
افزون بر این، خطراتی نیز پیش روی اقتصاد جهانی قرار دارد. نخست، توافقات مالیاتی رهبران آمریکا این کشور را به طور کامل از “پرتگاه مالی” دور نکرده و همچنان میزان سقف بدهی موضوعی چالش برانگیز برای بزرگترین نظام اقتصادی جهان محسوب می شود. آمریکا طی چند فصل اخیر رشد حدود 2 درصدی را تجربه کرده و حتی به رغم توافقات صورت گرفته ممکن است با کاهش 1.4 درصدی رشد تولید ناخالص داخلی خود مواجه شود.
دوم، اگرچه اقدام‌های بانک مرکزی اروپا تا حدودی آرامش را به این قاره بازگردانده و مسائلی مانند خروج یونان از منطقه یورو و هزینه استقراض ایتالیا و اسپانیا از کانون توجه خارج شده‌اند، اما مشکلات اساسی اتحادیه پولی مشترک اروپا همچنان بدون ارائه راه حلی مشخص پا برجا هستند. این مساله به همراه بی ثباتی‌های سیاسی می توانند از اواسط سال جاری میلادی بار دیگر پدیدار شوند. همچنین، جمعیت مسن و رشد بهره‌وری پایین در غیاب اصلاحات ساختاری جدی‌تر برای افزایش رقابت پذیری، پتانسیل تولید را تحت تاثیر قرار داده و دلیلی برای بخش خصوصی به منظور تامین مالی کسری بودجه فعلی دولت‌ها را باقی نمی گذارد.
سوم، چین برای بهبود رشد بی ثبات و نامتعادل خود که بر اساس صادرات قوی و سرمایه گذاری‌های ثابت، صرفه جویی بالا و مصرف کم شکل گرفته نیازمند دور دیگری از برنامه‌های محرک رشد اقتصادی است. پیش بینی می شود کاهش سرمایه گذاری در املاک و مستغلات، زیرساخت‌ها و ظرفیت صنعتی در نیمه دوم سال جاری میلادی تسریع شده و از آنجایی که بعید است رهبری جدید چین اجرای اصلاحات مورد نیاز برای افزایش درآمد خانوار و کاهش صرفه جویی را تسریع کند، میزان مصرف به عنوان بخشی از تولید ناخالص داخلی با سرعت کافی افزایش نمی یابد. از این رو، خطر کاهش چشمگیر رشد اقتصادی در اواخر امسال وجود دارد.
چهارم، در حال حاضر، بسیاری از بازارهای نوظهور از جمله “بریکس” (برزیل، روسیه، هند، چین) رشد منفی اقتصادی را تجربه می کنند. “سرمایه داری دولتی” – نقش پررنگ شرکت‌ها و بانک‌های دولتی، حمایت‌های مالی و کنترل بر سرمایه گذاری مستقیم خارجی – قلب مشکل آنها محسوب می شود. با این وجود، نشانه‌هایی از انجام اصلاحات و تقویت نقش بخش خصوصی در رشد اقتصادی مشاهده می شود.
در پایان، خطرات ژئوپولتیک جدی چشم انداز اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار داده‌اند. منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا از ثبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی لازم برخوردار نیست. از سوی دیگر، تنش های ایجاد شده علیه ایران توسط غرب و رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران کماکان ادامه دارد و بر بی ثباتی بازارهای جهانی انرژی افزوده است. از این رو، نگرانی‌ها از میزان حق بیمه در بازار نفت می تواند به افزایش چشمگیر قیمت‌ها منجر شود که اثرات منفی قابل توجهی بر رشد اقتصادی آمریکا، اروپا، ژاپن، چین، هند و دیگر اقتصادهای مطرح جهان که وارد کننده نفت هستند، بر جای می گذارد.`;;;;;;;LPQAAW““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““`
“““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false