×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی از آمادگی مجلس برای تصویب طرح سامان‌دهی فعالیت‌های روابط عمومی‌ها در صورت لزوم خبر داد.

 کاظم جلالی در مراسم تقدیر از برترین‌های روابط عمومی با اشاره به این‌که در مجلس شورای اسلامی این آمادگی وجود دارد که به موضوع روابط عمومی در دنیای اسلام کمک شود، اظهار کرد: یکی از کارهایی که در این زمینه می‌توان انجام داد تصویب قوانین نزدیک به هم درباره‌ی روابط عمومی در پارلمان‌های کشورهای اسلامی است.
او ادامه داد: طرحی درباره‌ی سامان‌دهی فعالیت‌های روابط عمومی‌ها در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نقد و بررسی شده است و اگر روابط عمومی‌ها به این نتیجه برسند که تصویب این طرح ضرورت دارد، می‌توان با تشکیل یک کارگروه، کار مشترکی انجام داد تا این طرح به مجلس ارائه شود.
وی با اشاره به این‌که در شرایط حساسی در دنیای اسلام قرار داریم، بیان کرد: با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، ما در دوران تحول بنیادین در عرصه‌ی جهانی هستیم و مدیریت جهانی شکل اصلی خود را نگرفته است.
جلالی با بیان این‌که آمریکایی‌ها از سال 1948 میلادی به‌دنبال شکل‌دهی دنیایی یک‌قطبی هستند، گفت: بعد از فروپاشی شوروی، نظم نوین جهانی شکل گرفت که اساسا این نظم نوین جهانی براساس برداشت اندیشمندانی، با محوریت آمریکا با عنوان قدرت برتر جهانی می‌توانست شکل گیرد.
او با اشاره به این‌که در چنین شرایطی، قدرتی جهانی با عنوان دنیای اسلام شکل گرفت، ادامه داد: امروز کسی نمی‌تواند تردید داشته باشد که جهان اسلام یک قدرت تعیین‌کننده است و تحولاتی هم که در چند سال اخیر در منطقه‌ی خاورمیانه رخ داده، موید این موضوع است. در این شرایط، برداشت‌های نادرستی از اسلام عرضه شده که محوریت آن با رسانه‌هایی است که براساس ساختار قدرت و ثروت آمریکا، صهیونیسم و برخی کشورهای اروپایی شکل گرفته‌اند. در زمان خاصی، این رسانه‌ها با برجسته کردن طالبان اساسا نشان دادند که قرائتی که از اسلام وجود دارد چنین قرائتی است و تلاش کردند اسلام را به‌عنوان دین خشن، غیردموکراتیک، غیرتحول‌گرا و غیرمردم‌سالار معرفی کنند.
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان این‌که در این شرایط، مهم است که ما به‌عنوان کشورهای اسلامی از عنصر دیپلماسی عمومی بهره ببریم، گفت: دیپلماسی عمومی به معنای استفاده از ظرفیت‌های مردمی است که بخشی از آن می‌تواند احزاب سیاسی در دنیای اسلام، رسانه‌ها و روابط عمومی‌ها باشد.
او با اشاره به این‌که روابط عمومی‌ها در دنیای اسلام می‌توانند نقش بسیار مهمی داشته باشند، افزود: ما وظیفه‌ی خطیر خود را می‌دانیم که باید از قدرتی که در دنیای معاصر شکل گرفته است، بهره‌برداری و اسلام را به‌شکل صحیح عرضه کنیم.
به گزارش ایسنا، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه، گفت: نارضایتی اهالی روابط عمومی از جایگاه‌شان به نگرش قانون‌گذاران بازمی‌گردد.
عبدالرضا عزیزی با اشاره به این‌که این گله وجود دارد که روابط عمومی در جایگاه خود قرار نگرفته است، بیان کرد: نیاز داریم که وظایف و کارکردهای روابط عمومی را براساس نیازهای فرهنگی و اجتماعی مورد بازنگری قرار دهیم.
او با اعتقاد به این‌که هیچ کسی نمی‌تواند از جایگاه بالای روابط عمومی گذر کند، اظهار کرد: تعریف ساختار، نقش و اهداف روابط عمومی در کشورهای مسلمان کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی با یادآوری این‌که در حال بازنگری در سبک زندگی در جامعه هستیم، ادامه داد: یکی از قسمت‌های مهم سبک زندگی، روابط عمومی است. روابط عمومی باید بتواند پیام‌های فرهنگی محصولات و تولیدات شرکت‌ها را بر مبنای سبک زندگی اسلامی منتقل کند. متأسفانه باید اذعان کنیم که تا کنون به این امر بسیار کم پرداخته شده است.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با تأکید بر این‌که روابط عمومی‌ها از مهم‌ترین مسیرهای ارزش‌های اسلامی در پدیده‌ی جهانی شدن هستند، یادآوری کرد: روابط عمومی با همراهی رسانه می‌تواند بیشترین تأثیر را در این پدیده داشته باشد.
او افزود: اگر این کنگره بتواند برنامه‌ریزی برای تعامل روابط عمومی‌های کشورهای مسلمان را ایجاد کند، کار بزرگی را شروع کرده است.
عزیزی با اشاره به این‌که همه‌ی اساتید با هم‌راستایی روابط عمومی و رسانه موافق‌اند، گفت: در طول تاریخ، آن‌ها که قصد مقابله با اسلام را داشته‌اند از همه‌ی امکانات برای رسیدن به اهداف خود استفاده کرده‌اند. اکنون نیز مقابله‌ی دشمنان با دنیای اسلام، مقابله‌ی سایبری است. بنابراین نقش روابط عمومی در این مقابله بسیار حیاتی است.
او با بیان این‌که امروز شاهد نشأت گرفتن بیداری اسلامی ناشی از تعلیمات سبک زندگی اسلامی هستیم، اظهار کرد: نباید رسانه‌ها که در خط مقدم این حرکت عظیم قرار دارند تنها گذاشته شوند. رسانه ها نیازمند حرکت هدفمند هستند و هدفمندی رسانه و روابط عمومی می‌تواند به هدفمندی نهضت بیداری اسلامی کمک کند.
وی با اشاره به نقش روابط عمومی‌ها در بهبود سرمایه‌ی اجتماعی سازمان‌ها، گفت: روابط عمومی‌ها می‌توانند در سرمایه‌ی اجتماعی مشترک جهان اسلام نیز نقش
حفاظت داشته باشند. کشورهای مسلمان برای رسیدن به این مقصود نیازمند تهیه‌ی قوانین مشترک بین کشورهای اسلامی هستند و یکی از بهترین مجریان این قوانین روابط عمومی‌ها هستند.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس به شکل گرفتن یک کارگروه برای تعیین وظیفه‌ی روابط عمومی‌ها اشاره و اعلام کرد: این کارگروه می‌تواند بعد از برگزاری این کنگره به کار خود ادامه دهد تا اهداف مشترک روابط عمومی‌های کشورهای اسلامی را استخراج کند و آن را به‌صورت یک تفاهم‌نامه‌ی مشترک میان کشورهای مسلمان درآورد.
عزیزی با تأکید بر این‌که روابط عمومی می‌تواند بازوی توانمند اشاعه‌ی فرهنگ بیداری اسلامی در جهان اسلام باشد، اضافه کرد: روابط عمومی در انتقال پیام‌های فرهنگی کشورهای مسلمان مهم‌ترین نقش را دارد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false