true
طرح محقق ایرانی در تولید رنگ طبیعی تثبیت کننده شنها که به گفته وی میتواند راه حلی قطعی، ارزان و سازگار با محیط زیست برای رفع معضل ریزگردها باشد در کانون توجه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است.
ابتکار محقق ایرانی مقیم استرالیا که اخیرا در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران تشریح شد، ترکیبی کاملا طبیعی موسوم به «سند شیلد» (محافظ شن) است که میتواند جایگزین مالچهای نفتی پرهزینه و آلاینده محیط زیست شود.
وفا نیکفر که خود خوزستانی است و از نزدیک با عوارض سوء ریزگردها آشنایی دارد میگوید: ترکیب ابداعی که با هدف کمک به رفع مشکل ریزگردها در ایران و کشورهای منطقه ساخته شده، صددرصد طبیعی و بیخطر بوده و حتی در صورت مصرف خوراکی نیز ایمن است. این ترکیب باعث چسبندگی شنها شده و در برابر توفان های شدید با سرعت 180 کیلومتر در ساعت هم مقاوم است.
وی ماههاست که پیگیر انتقال دانش فنی تولید این محصول با ارزش به ایران است و معتقد است با راهاندازی واحد تولید رنگهای طبیعی ضد ریزگردها در کشور ضمن ایجاد هشت هزار فرصت شغلی جدید بالغ بر 500 میلیارد دلار از محل تولید و صادرات این محصول عائد کشور خواهد شد.
پیگیریهای این هموطن مبتکر باعث شده جمعی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس در سفر به استرالیا، ضمن بازدیدها و ملاقاتهایی که در مجلس و مراکز کشاوری آن کشور داشتند، بازدیدی نیز از کارخانه تولید رنگ طبیعی «محافظ شن» داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین سادات ابراهیمی، نماینده شوشتر و گتوند و از اعضای این هیات، هجوم ریزگردها را که به یکی از بزرگترین معضلات زیست محیطی جنوب و جنوب غرب کشور تبدیل شده به مثابه مرگی آرام و تهدیدی جدی علیه سلامت و ایمنی محیط زیست منطقه توصیف میکند.
دیدار هیات ایرانی در مجلس استرالیا
وی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به بروز بیماریها و مشکلات تنفسی درشماری از ساکنان مناطق در معرض هجوم ریزگردها خاطرنشان کرد: با وجود تلاشها و پیگیریهای مستمر صورت گرفته تا کنون اقدام عملی موثری برای مهار این پدیده صورت نگرفته است.
این عضو مجمع نمایندگان خوزستان و مجمع نمایندگان جنوب غرب کشور با بیان این که نمایندگان استانهای جنوبی و غربی رفع این معضل را به طور جدی مورد توجه قرار دادهاند، تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگلها و مراتع کشور با بودجهای که وزارت نفت اختصاص داده نسبت به مالچ پاشی در سطح محدودی از اراضی حمیدیه اهواز اقدام کردند که تاثیر چندانی نداشته است.
به گفته مسوولان اجرایی بخش عمدهای از منابع بروز ریزگردها در خارج کشور است که ضرورت دارد دستگاه سیاست خارجی نیز فعالانه در جهت مهار این پدیده مخرب زیست محیطی وارد عمل شود با این حال با توجه به هزینه بالای مالچهای نفتی و آسیبهای زیست محیطی ناشی از آن استفاده از این ترکیبات چندان مقرون به صرفه به نظر نمیرسد.
سادات ابراهیمی با اشاره به بازدید از محصول ضد ریزگردهای تولیدی گفت: ویژگی محصول آلفاست، طبیعی بودن آن است به طوری که هیچگونه بو و مزهای نداشته و در صورت مصرف خوراکی هم مشکلی ایجاد نمیکند. به نظر میرسد این ترکیب طبیعی راه حل موثری برای بیابانزدایی و مهار ریزگردها در ایران و جهان باشد.
نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر حمایت کمیسیون کشاورزی مجلس از این قبیل طرحها اظهار کرد: مبتکر این طرحها که خوزستانی است، نسبت به انتقال فنآوری تولید این محصول به کشور اعلام آمادگی کرده که امید میرود با تحقق این امر ضمن رفع مشکلات بهداشتی و زیست محیطی ناشی از ریزگردها کشور از منافع راهاندازی واحد تولید کننده این محصول در کشور نیز بهرهمند شود.
سید شکرخدا موسوی، مدیر کار گروه محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است ترکیب ابداعی که کاملا طبیعی و بدون بو است در مقایسه با مالچهای نفتی که هزینهبر و آلاینده هستند، کاملا برتری دارد و با توجه به دوام سه تا پنج ساله میتواند راه حلی مناسب برای مهار ریزگردها باشد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در عین حال با بیان این که مشکل ریزگردها با پدیده خشکسالی گره خورده و مهار کامل این معضل از توان بشر خارج است، اظهار کرد: باید امیدوار باشیم با بارش مناسب، تالاب های منطقه پر شده و زمینهای عراق که در اثر جنگ شخم خورده، سفت شود تا انشاءالله از بروز پدیده ریزگردها کاسته شود.
موسوی در عین حال تاکید کرد که کمیسیون کشاورزی مجلس استفاده از شیوه ابداعی مهار ریزگردها را مورد بررسی و حمایت قرار داده و طی جلساتی که با رییس سازمان حفاظت محیط زیست دارد این مساله را نیز مطرح خواهد کرد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=4204
true
true