true

رئیس مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی ایران از تعیین استاندارد حس بویایی ایرانیان و ابداع روش اصلاح و استاندارد کردن آن برای اولین بار خبر داد.
محمد فرهادی ، افزود: حس بویایی از خواص اصلی بدن انسان است و میتوان گفت اولین حسی است که از اعصاب سرچشمه میگیرد. این حس مهم و حساس با حیات روزمره در تماس است و اگر مختل شود زندگی افراد را با مشکل مواجه میکند.
وی ادامه داد: بسیاری از عوامل میتواند باعث کاهش یا از بین رفتن حسن بویایی شود عوامل موضعی در بیماریها از یک سو و عواملی که میتوانند پیشدرآمدی برای ضایعات مغزی باشند از سوی دیگر مشکلات بویایی را ایجاد میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: اینکه استاندارد سیستم بویایی ایرانیان چه میزان است تاکنون موجود نبوده اما تستهایی از تشخیص بویایی در دنیا وجود دارد.
فرهادی گفت: مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی برای استاندارد کردن حس بویایی ایرانیان مشغول ارزیابی است و از این طریق میخواهد مشام ایرانیان را با استاندارد مقایسه کند.
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: بوهای آشنا برای ایرانیان مانند بوی زعفران و بادام روی تعداد زیادی از مردم آزمایش میشود و به صورت معیاری برای استاندارد در نظر گرفته میشود. این استاندارد بر روی افرادی که مشکل بویایی دارند آزمایش شده و میزان بویایی آنها شناسایی میشود تا سلامتی بویایی افراد تأیید شود.
وی ادامه داد: این روش قبل از اعمال جراحی مغزی، جراحیهای بینی و صورت که باید تست بویایی حتماً انجام شود قابل استفاده است.
رئیس مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بنابراین بوهای آشنای مردم ایران را از کشور تهیه میکنیم به مراکز علمی و صنعتی ارائه میکنیم و آنها این بوها را بر روی نوارهای بویایی به صورت اسانس قرار میدهند و این نوارهای یکبار مصرف در اتاقهای جراحی قبل از عمل استفاده خواهد شد.
فرهادی افزود: با این روش درصد بویایی کم، متوسط و عالی مشخص میشود و به بیمارستانها اعلام میشود.
true
true
https://parsipress.ir/?p=5310
true
true