true
منابع آگاه از احتمال تداوم کاهش تولید نفت اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) پس از ماه ژوئن خبر دادند.
به گزارش پارسی پرس به نقل از خبرگزاری رویترز، سه منبع آگاه اعلام کردند اوپکپلاس ممکن است در صورت افزایشنیافتن تقاضای نفت، کاهش داوطلبانه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای تولید نفت خود را پس از ماه ژوئن هم ادامه دهد؛ هرچند مذاکرات رسمی اعضای این ائتلاف هنوز آغاز نشده است.
اوپکپلاس از اواخر سال ۲۰۲۲، همزمان با افزایش تولید ایالاتمتحده و دیگر تولیدکنندگان غیرعضو و نگرانی درباره تقاضا بهدلیل دستوپنجه نرمکردن اقتصادهای بزرگ جهان با افزایش نرخ بهره بانکی، برنامه کاهش تولید نفت خام را اجرا کرده است.
نشست بعدی اعضای اوپکپلاس قرار است روز یکم ژوئن (شنبه، ۱۲ خرداد) بهمنظور تعیین سیاست تولید نفت در وین برگزار شود.
اوپکپلاس هماکنون تولید خود را روزانه ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه کاهش میدهد که معادل با ۵.۷درصد تقاضای جهانی است. اعضای اوپک پلاس ۳ میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه از این مقدار کاهش تولید را بر عهده دارند، که تا پایان سال ۲۰۲۴ ادامه میدهند و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه از آن هم از سوی برخی اعضا بهصورت داوطلبانه کاهش مییابد، که پایان ژوئن منقضی میشود.
تنشها در خاورمیانه سبب افزایش قیمت نفت در سال جاری شده، هرچند نگرانی درباره رشد اقتصادی و بالارفتن نرخ بهره بانکی هم بر قیمت نفت تأثیرگذار بوده است. قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز چهارشنبه (۱۲ خرداد) به پایینترین حد خود در هفت هفته گذشته رسید و با قیمت هر بشکه ۸۳ دلار و ۴۴ سنت معامله شد.
سه منبع از کشورهایی که بهصورت داوطلبانه عرضه نفت خود را کاهش دادهاند، از احتمال تمدید توافق کاهش خبر دادند.
بهگفته یکی از این منابع، کاهش تولید ممکن است تا پایان سال ادامه یابد، درحالیکه منبع دیگری اعلام کرد برای اینکه اوپکپلاس تغییری در برنامه تولید خود ایجاد کند، به افزایش ناگهانی تقاضا نیاز است.
الجزایر، عراق، قزاقستان، کویت، عمان، روسیه، عربستان سعودی و اماراتمتحده عربی کشورهایی هستند که تولید نفت خود را داوطلبانه، بیشتر از مقدار توافقشده کاهش دادهاند.
ریچارد برنز از مؤسسه انرژی اسپکتز گفت: به نظر ما احتمال ادامه برنامه کاهش تولید اوپکپلاس پس از ماه ژوئن زیاد است، اما هنوز مطمئن نیستیم؛ زیرا فکر میکنیم اعضا هنوز وارد مذاکره و تصمیمگیری دراینباره نشدهاند.
تحلیلگران میگویند گزینه دیگر این است که بخشی یا همه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کاهش روزانه تولید نفت پس از ماه ژوئن لغو شود.
اوپک پیشبینی کرده است که تقاضای روزانه نفت یک سال دیگر با رشد بهنسبت بالای ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای همراه باشد، درحالیکه آژانس بینالمللی انرژی، رشد بسیار کمتر و روزانه یکمیلیون و ۲۰۰ هزار بشکه را پیشبینی میکند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=111137
true
true