true
![](https://parsipress.ir/wp-content/themes/RabinStudio/images/none.png)
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اعلام کرد: سازمان اوقاف به عنوان یک نهاد باتجربه و متخصص میتواند ساماندهی خیریه های کشور را بر عهده بگیرد.
حجت الاسلام علی محمدی صبح چهارشنبه در نشست خبری هفته وقف خطاب به رسانه ها و خبرنگاران چند خواسته را عنوان کرد:
اخبار وقف هنرمندانه، عالمانه و خوب منشتر شود
اخبار وقف متناسب با سطح درک جامعه مطرح شود
صدا و سیما بیشتر همکاری کند
بر روی وقف خانوادگی بیشتر کار شود
در جامعه بگوئیم وقف تنها برای پولدارها نیست
هبه و صدقه امری ماندگار نیست و از بین می رود و باید بر ماندگاری وقف تاکید کرد
اصحاب رسانه هم می توانند با هم متحد شده و مالی برای وقف تخصیص دهند مثلا برای ساخت فیلمی ماندگار و مذهبی
به مردم بگوئید در برخی نیات وقف کم داریم مثلا قرض الحسنه، سینما و محیط زیست
5 هزار مدرسه موقوفه در کشور
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به موضوع وصیت نامه اشاره کرد و گفت: هر مسلمان می تواند یک سوم مال خود را وقف کند و این موضوع می تواند دستمایه ترویج وقف در این امر باشد. همچنین باید به سراغ برخی نهادها هم رفت مثلا آموزش و پرورش 5 هزار مدرسه موقوفه دارد ولی آیا دانش آموزان این مدارس می دانند؟ یا اینکه 400 بیمارستان و 1100 حوزه علمیه داریم آیا در این خصوص اطلاع رسانی حداقل به بیماران و کارکنان بیمارستانها شده است؟
اگر اجاره موقوفات با نرخ روز محاسبه شود هزاران میلیارد خواهد شد
وی با اشاره به برخی اظهار نظرها در مورد اینکه اوقاف مال الاجاره برخی موقوفات را چندین برابر کرده است گفت: معمولا اوقاف هر سال 10 تا 15 درصد به اجاره موقوفات اضافه می کند ولی برخی موقوفات هستند که بعد از 30 تا 60 سال در پالایش جدید مشخص شده که اجاره 60 سال قبل را می دادند و قطعا باید بر اساس نرخ روز اجاره بدهند. ولی در کل اجاره بهای موقوفات بسیار کم است و اگر به نرخ واقعی پرداخت شود درآمد کلانی است که باید در این خصوص فرهنگ سازی شود.
ثبت 70 هزار پرونده وقف در 9 ماهه سال جاری
خبرنگار مهر در این نشست با سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور دو سوال را مطرح کرد. نخست اعلام اسامی موقوفه خواران و بدهکاران دولتی به اوقاف و دوم پاسخ اوقاف به اظهارات رسانه ضد ایرانی بی بی سی فارسی مبنی بر اینکه ایران از بعد از انقلاب سالانه 300 امامزاده تولید کرده و از 1500 امامزاده به 10 هزار امامزاده رسیده است که محمدی پاسخ داد: پیش از این 12 هزار پرونده در حوزه موقوفات در دستگاه قضایی مطرح بود که در اوایل سال جاری به 8500 پرونده رسید و این تعداد امروز به 6460 پرونده رسیده است.
وی افزود: همچنین میانگین ثبت سند موقوفات در هر سال 830 سند در دهه 80 به هر سال 10 هزار پرونده رسیده است و در نه ماهه نخست سال جاری بیش از 70 هزار سند موقوفه ثبت شده است.
پاسخ اوقاف به بی بی سی فارسی
سرپرست سازمان اوقاف در مورد گزارش اخبار بی بی سی هم گفت: اولا چه کسی این آمار را ارائه کرده؟ چون در مورد تعداد امامزادگان قبل از انقلاب هیچ آماری در دست نیست. دوم اینکه وقتی رسانه های بیگانه روی برخی سوژه ها دست می گذارند بدانید این نقطه قوت ما است. امامزاده ها قطب فرهنگی و مذهبی و انسجام مسلمانان هستند. ما در سال جاری 149 میلیون نفر زائر در 9192 امامزاده و بقعه متبرکه داشتیم.
محمدی گفت: اتفاقا سازمان اوقاف تمامی قدمگاهها، نظرگاهها و برخی مکانهای شبهه دار که استناد ندارد را از لیست اماکن مذهبی حذف کرده است و مخالف خرافه پرستی است. مطرح شدن اینگونه مباحث از سوی رسانه های بیگانه جای سوال دارد و باید مراقب باشیم حاشیه سازی نکنیم هر چند برخی با مصاحبه های خود حرف بی اساس می زنند.
آمادگی سازمان اوقاف برای ساماندهی 15 هزار خیریه کشور
از حجت الاسلام علی محمدی سوال شد در کنار نام اوقاف امور خیریه هم آمده ولی امور خیرش را نمی بینیم که پاسخ داد: جانا سخن از زبان ما می گویی! در کشور 15 هزار خیریه داریم به راستی چه نهادی بر اینها نظارت دارد. کدام دستگاه تخصصی به اندازه اوقاف صلاحیه نظارت و مدیریت خیریه ها را دارد؟ این موضوع را در کمیسیون فرهنگی دولت هم مطرح کردیم. ما نمی خواهیم بهره برداری کنیم می خواهیم خیریه ها ساماندهی شوند.
از سرپرست سازمان اوقاف در مورد موقوفات ایرانیان در خارج از کشور سوال شد که گفت: آمارواقعی نداریم البته در برخی کشورها مشکلات حقوقی و بین المللی هم در این خصوص وجود دارد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=4291
true
true