×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

در حالی هم اکنون شاهد افزایش لحظه‌ای نرخ ارز و کاهش قدرت خرید مردم هستیم که مقام معظم رهبری در آخرین دیداری که در هفته دولت امسال با رئیس جمهور و وزرا داشتند توصیه کردند که دولت کاهش قدرت خرید مردم را علاج کند.

در یکی دوماه اخیر شاهد افزایش لجام گسیخته نرخ ارز در بازار هستیم به طوری که نرخ ارز در این اواخر نه تنها روزانه بلکه ثانیه ای بالا می رود و به تبع آن موجب افزایش قیمت کالاهای مختلف در بازار شده است.
این افزایش قیمت درحالی رخ می دهد که به تبع آن  قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و به طوری که کارگران و کارمندان حقوق بگیر نمی توانند از عهده مخارج روزانه خود برآیند.
آنچه که مهم است توجه به این موضوع است که دولت باید هر چه سریعتر سدی در مقابل این افزایش قیمت ها ایجاد کند و چاره ای برای این افزایش قیمت ها بیاندیشد. در همین رابطه به نظر می رسد نگاهی دوباره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با اعضای هیئت دولت خالی از لطف نیست که در آن 10 توصیه مهم اقتصادی به دولتمردان داشته اند.
بخش‌های اقتصادی فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت به شرح زیر است:
حضرت آیت الله‌العظمی خامنه ای در این دیدار که در آغاز هفته دولت انجام شد، هفته دولت را فرصتی برای تشکر از خدمات قوه مجریه و مسئولان و کارکنان دستگاه ها خواندند و افزودند: این هفته علاوه بر فرصت ارائه گزارش و آشنا کردن مردم با حقایق و فعالیت های دولت، فرصتی برای ارزیابی درونی و بررسی نقاط قوت و ضعف قوه مجریه است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به عبور سریع فرصت های خدمت، رئیس جمهور و همکارانش را به مغتنم شمردن یک سال باقی مانده از عمر دولت دهم توصیه و خاطرنشان کردند: در همین یک سال نیز می شود کارهای بسیار مهم و بزرگی انجام داد.
ایشان، سال آخر فعالیت دولت دهم را از لحاظ شیرازه بندی کارها نیز مهم دانستند و به هیأت وزیران تأکید کردند: شما به پرکاری مشهور هستید؛ همین ویژگی را با جدیت و تا لحظات آخر فرصت خدمت به مردم و کشور، حفظ کنید.
رهبر انقلاب روند کلی حرکت کشور را با وجود برخی مشکلات و نقاط ضعف، رو به جلو ارزیابی کردند و افزودند: حتی مراکز رصد جهانی نیز به روند پیشرفت های ایران اذعان دارند اما برخی در این زمینه دچار توهم ناشی از ارزیابی غلط هستند.
معظم‌له، تمرکز در کارهای قوه مجریه را بویژه در مسائل کلان و اساسی، ضروری خواندند و افزودند: تمرکز در اینگونه مسائل در درجه اول به خود هیأت دولت برمی گردد و باید همه اعضای دولت خود را در تصمیمات اتخاذشده شریک و مسئول بدانند و با هماهنگی کامل حرکت کنند.
استفاده از همه توان کشور و بهره گیری از ظرفیت های فکری و انسانی در داخل و خارج توسط دولت توصیه دیگری بود که رهبر انقلاب در این دیدار بیان فرمودند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اینکه نقاط ضعف را نیز باید بررسی و برطرف کرد، در تشریح برخی نقاط قوت دولت افزودند: کارهای وسیع عمرانی در مناطق مختلف کشور، پیشرفت چشمگیر در زمینه علم و فناوری، ارتقای جایگاه ایران در عرصه سیاست خارجی و مسائل بین المللی، برجسته شدن ارزش های انقلاب در گفتار و رفتار دولت از جمله ساده زیستی و دوری از تجمل، استکبار ستیزی و افتخار به انقلابی گری و تلاش برای ارتباط گسترده با مردم از جمله نقاط قوت دولت است که منشأ برکات و آثار مثبتی بوده است.
ایشان تلاش فوق العاده را از دیگر ویژگی های دولت دهم دانستند و توصیه کردند این تلاش را با کیفیت کاری خوب، همراه کنید و برای تحقق وعده های داده شده اهتمام ویژه به خرج دهید.
حضرت آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از فرمایشاتشان با اشاره به برخی مشکلات موجود افزودند: عمده این مشکلات به مسائل معیشتی قشرهای متوسط و ضعیف مربوط می شود که باید برای برطرف کردن آنها،‌ جداً همت و برنامه ریزی کرد.
ایشان در ریشه یابی مشکلات موجود خاطرنشان کردند: بخشی از مسائل ناشی از تورم است البته ما کمبود کالا در کشور نداریم اما گرانی و کاهش قدرت خرید مردم، باید علاج شود که در این زمینه همه بخش های ستادی و عملیاتی مسئولند.
رهبر انقلاب با اشاره به اینکه صاحبنظران داخل و خارج دولت، افزایش نقدینگی را یکی از ریشه های مشکلات فعلی می دانند تأکید کردند: باید با همفکری و تکیه بر علم و تجربه، راهی برای کنترل نقدینگی بیابید و نقدینگی افزایش یافته را به سمت مراکز تولید هدایت کنید.
ایشان توانمند کردن بخش خصوصی را یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی خواندند و تأکید کردند: لازم است سیاست های اصل 44 با دقت و وسواس هرچه تمامتر دنبال شود.
رهبر انقلاب در ارائه تعریفی از اقتصاد مقاومتی افزودند: در این اقتصاد، هم روند پیشرفت کشور حفظ می شود و هم آسیب‌پذیری نظام اقتصادی در مقابل ترفندهای دشمنان کاهش می یابد.
ایشان استفاده از همه ظرفیت های مادی و انسانی دولتی و غیردولتی را از لوازم اقتصاد
مقاومتی دانستند و افزودند: باید به مردم واقعاً بها دهید.
حضرت آیت الله خامنه ای مبارزه با مفاسد اقتصادی را باعث افزایش سرمایه گذاری، استقبال سرمایه داران سالم و رونق بیشتر اقتصادی دانستند و افزودند: باید با چشمانی تیزبین، ریزبین و دوربین مراقب فساد اقتصاد بود و با آن مبارزه کرد که در این زمینه همکاری متقابل دولت و دستگاه قضایی ضروری است.
حمایت از تولید، رسیدگی به واحدها و کارخانه هایی که دچار مشکل شده اند، ‌فعال سازی واحدهای متوسط و کوچک، مدیریت منابع ارزی و حمایت همه جانبه از تولید ملی، دیگر توصیه مؤکد رهبر انقلاب به هیأت دولت بود.
ایشان مبارزه با اسراف را نیز در اقتصاد مقاومتی،‌ مهم برشمردند و افزودند: در این زمینه، هم دستگاه های فرهنگ ساز بویژه رسانه ملی و هم دستگاه های اجرایی مسئولند.
حضرت آیت الله خامنه ای با ابراز خرسندی از توجه دولت به ضرورت صرفه جویی در دستگاه ها افزودند: مسئله استفاده از تولید ملی را نیز بطور جدی در دستور کار دستگاه ها قرار دهید و مصرف اجناس و کالاهای خارجی را در دستگاه ها ممنوع اعلام کنید.
توجه به شرکت های متکی بر اقتصاد دانش بنیان و حل مشکلات آنها از دیگر نکاتی بود که رهبر انقلاب به دولت دهم توصیه کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای بار دیگر مسئله وحدت و انسجام ملی را بسیار مهم خواندند و با دعوت جدی از مسئولان برای همگرایی ‌افزودند: حوزه های مسئولیت ها مشخص است و هر سه قوه باید با هماهنگی و تعامل عمل کنند.
ایشان، مسئولیت رسانه ها، افراد صاحب تریبون و پایگاه های اینترنتی را نیز در زمینه تقویت وحدت ملی مهم دانستند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false