true
رییس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه معلولیتهای اکتسابی همچون معلولان ضایعه نخاعی از مشکلات عمده این سازمان محسوب میشوند،
گفت: در این راستا خلاء قانونی وجود دارد و نیازمند همکاری بیشتر مجلس و دولت هستیم.
همایون هاشمی رییس سازمان بهزیستی کشور در نشستی خبری که به مناسبت روز جهانی معلولان برگزار شد، تاکید کرد: ضروری است ستگاههایی که فعالیتهای آنها منجر به بروز و ایجاد معلولیت میشوند نیز خسارتهایی را در این زمینه پرداخت کنند و مکاتبات ما در این زمینه آغاز شده است.
وی در ادامه عنوان کرد: حوادث ناشی از کار و اتفاقات رخ داده در جادهها و کارخانهها بعضا منجر به بروز معلولیت میشوند و ضروری است، سازمانهایی همچون تامین اجتماعی در این زمینه با بهزیستی همکاری کند و باید گفت خلا قانونی بزرگی در این زمینه وجود دارد.
وی افزود: ضمن اینکه قوه قضاییه نیز باید در زمینه صدور حکم این موارد را نیز لحاظ کند، چرا که یک معلول ضایعه نخاعی سالیان سال برای سازمان بهزیستی هزینه میآفریند.
هاشمی در ادامه اضافه کرد: اگر سازمانهای بیمهگر در زمینه تعیین مستمری و از کار افتادگی با محدودیتهای قانونی مواجه هستند، پیشنهاد میدهیم تا سرمایه انباشته شده در طی چهار یا پنج سال فعالیت یک کارگر از کار افتاده، در این سازمان را در سازمان بهزیستی سرمایهگذاری کند.
هاشمی در ادامه تاکید کرد: این در حالیست که سازمان بهزیستی اقدامات موثری را در زمینه پیشگیری از معلولیتهای مادرزادی انجام داده است، اما در زمینه پیشگیری از معلولیتهای اکتسابی در ابتدای راه قرار داریم.
وی از توزیع اعتبارات این صندوق ظرف دو هفته گذشته خبر داد و افزود: این صندوق در راستای رفع مشکلات درمانی و مددجویی اقدام میکند.
بنا بر اظهارات هاشمی، روال فعالیت در این صندوق همچون روال فعالیت بیمههای تکمیلی است، اما این روال ضابطهمندتر و منطقیتر شده است و علاوه بر این 20 درصد حق بالادستی بیمههای تکمیلی نیز حذف شده است.
وی نرخ بروز معلولیت در کشور را 4.5 درصد اعلام کرد و گفت: در زمینه تخصیص آمارهای بروز معلولیت به دو قسمت اکتسابی و مادرزادی آماری نداریم.
همایون هاشمی در ادامه از تغییر ریاست شورای ملی سالمندان در کمیسیون اجتماعی دولت از وزیر بهداشت به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد.
رییس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: میان وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی همگرایی زیادی وجود دارد، اما ظرفیتهای سازمان بهزیستی در حوزه سالمندان قویتر و مهمتر است، ضمن اینکه دبیرخانه شورای ملی سالمندان نیز در سازمان بهزیستی قرار دارد.
وی افزود: اگر وزارت بهداشت در مورد سند تدوین شده ملی سالمندان از سوی سازمان بهزیستی مشکلی دارد، به ما کمک کند تا این مشکلات را رفع کنیم.
هاشمی در ادامه با اشاره به فعالیتهای سهگانه سازمان بهزیستی در حوزههای توانمندسازی از جمله بیمههای اجتماعی، مسکن و اشتغال گفت: در حال حاضر بیش از 45 هزار مسکن معلولان در سازمان بهزیستی آماده واگذاری است و تنها مسئله انشعابات و انرژی این واحدها باقی مانده؛ ضمن اینکه 20 هزار واحد مسکونی دیگر نیز با حل موضوع انشعابات و انرژی آماده واگذاری است و 40 هزار واحد دیگر نیز تحویل داده شده است و تا پایان سال 100 هزار واحد مسکونی به معلولان مددجوی بهزیستی واگذار میشود.
هاشمی در ادامه از ایجاد 26 هزار شغل در سامانه اشتغال سازمان بهزیستی خبر داد و افزود: مجتمعهای خدمات اجتماعی سازمان بهزیستی که پس از برون سپاری آزاد شدهاند در راستای اشتغال معلولان واگذار میشوند.
وی همچنین در ادامه ایجاد فروشگاههای زنجیرهای فروش محصولات معلولان را در سازمان بهزیستی اقدام نوینی در راستای توانمندسازی معلولان دانست.
رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ارسال قانون جامع حمایت از معلولان به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: این قانون به زودی با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به هیات دولت ارسال و تا پایان آذرماه در صحن هیات دولت بررسی میشود.
به گفته وی، تکلیفهای بدون الزام قانون در رابطه با استخدام، بیمه، تجهیزات پزشکی و رسانه ملی مورد بازنگری قرار گرفته شده است.
هاشمی با اشاره به ارسال «طرح حمایت از مددجویان و معسرین» به هیات دولت در سال گذشته از سوی سازمان بهزیستی گفت: در این راستا تا کنون دو مرحله بن در عید نوروز و عید سعید فطر میان مددجویان توزیع شده است و سومین مرحله آن نیز تامین اعتبار شده و توزیع میشود؛ ضمن اینکه تا پایان سال جاری در دو مرحله دیگر توزیع بن کالا انجام میشود.
وی در ادامه در زمینه اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در زمینه اشتغال گفت: معاونت نیروی انسانی ریاست جمهوری در حال رصد این موضوع است و یک کارشناس مسئول در سازمان بهزیستی آن را رصد میکند و در حال حاضر تمام دستگاهها در زمینه تعداد معلولان و نوع معلولیت با سازمان مکاتبه و مشاوره و اقدام به استخدام میکنند.
هاشمی در زمینه همکاری آموزش و
پرورش برای استخدام معلولان نیز عنوان کرد: در حال حاضر آموزش و پرورش اقدام به استخدام 100 معلول دیگر کرده است، حال آنکه در زمان اجرای استخدام سراسریاش نیز 300 نفر را استخدام کرده بود و وزیر آموزش و پرورش با این امر موافقت کرده و فرایند خوبی در حال طی شدن است و با توجه به موافقت وزیر، نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
پرورش برای استخدام معلولان نیز عنوان کرد: در حال حاضر آموزش و پرورش اقدام به استخدام 100 معلول دیگر کرده است، حال آنکه در زمان اجرای استخدام سراسریاش نیز 300 نفر را استخدام کرده بود و وزیر آموزش و پرورش با این امر موافقت کرده و فرایند خوبی در حال طی شدن است و با توجه به موافقت وزیر، نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
رییس سازمان بهزیستی در زمینه پرداخت شهریه دانشجویان نیز گفت: دانشگاههای دولتی اقدام به ثبت نام مددجویان بهزیستی میکنند و مشکلی از این بابت وجود ندارد و دانشگاه آزاد نیز بر اساس تفاهم نامه منعقد شده از دانشجویان شهریه دریافت نمیکند و هزینههای این امر را از دولت دریافت میکند.
وی همچنین از تدوین سند توانمندسازی، چاپ کتاب آن و رونمایی از این سند، به زودی خبر داد.
رییس سازمان بهزیستی در ادامه افزود: تمام زنان سرپرست خانوار نیازمند نیستند و آنهایی که بنا بر تعریف سازمان نیازمند هستند، تحت سرپرستی بهزیستی قرار میگیرند، اما این سازمان برای همه زنان سرپرست خانوار در حوزه مددکاری، اجتماعی، مشاوره و پیشگیری برنامه دارد.
هاشمی اظهار کرد: در این رابطه 891 گروه همیار 92 هزار زن سرپرست خانوار را تحت پوشش برنامههای خود دارند و بدین ترتیب مورد حمایت مالی واقع میشوند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=3850
true
true