×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

در پنجاه و پنجمین روز از شیوع کرونا در کشور، براساس اعلام وزارت بهداشت ۷۳۳۰۳ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴۵۸۵ نفر فوت شده و ۴۵۹۸۳ نفر بهبود یافته‌اند.

 

 

 

به گزارش روز  سه‌شنبه ۲۶ فروردین پایگاه خبری اکوپارس به نقل از خبرگزاری ایلنا، در پنجاه و پنجمین روز از شیوع کرونا در کشور، براساس اعلام وزارت بهداشت ۷۳۳۰۳ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴۵۸۵ نفر فوت شده و ۴۵۹۸۳ نفر بهبود یافته‌اند. وزیر آموزش و پرورش درباره استمرار تعطیلی یا بازگشایی مدارس گفته است؛ در جلسه هفته آینده ستاد ملی مقابله با کرونا در این باره تصمیم‌گیری می‌شود. همچنین محسنی بندپی از موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا برای جمع‌آوری معتادان متجاهر خبر داده است. در حالی که قرار است طرح فاصله گذاری هوشمند از ۳۰ فروردین ماه در تهران آغاز شود، اما علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران از ازدحام مترو به ویژه در برخی ایستگاه‌ها ابراز نگرانی کرده و گفته است، نتایج نامطلوب این شلوغی‌ها در حمل و نقل عمومی را طی ۵ تا ۱۴ روز آینده خواهیم دید. وی همچنین اعلام کرده است طی روز گذشته ۵۰۰ بیمار کرونایی جدید در بیمارستانهای تهران بستری شده‌اند. معاون کل وزارت بهداشت نیز با ارائه توضیحاتی در خصوص تعویق فعالیت مجدد پاساژها و مراکز خرید و بازار گفته است؛ فاصله‌گذاری هوشمند به معنی این است که ما به تدریج مراکز را بازگشایی کرده و میزان تاثیر آن را ارزیابی می‌کنیم و بسته به ارزیابی‌مان بازگشایی‌های بیشتری را انجام می‌دهیم و این احتمال نیز وجود دارد که برخی از بازگشایی‌های فعلی را محدود کنیم.

اعزام مشمولان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی

 کاهش مدت آموزش و دوره‌های تئوریک

پادگا‌ن‌ها امن‌تر از شهرها هستند/تاکنون مورد فوتی بر اثر کرونا نداشتیم

سردار «تقی مهری» رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: اعزام مشمولان در تاریخ‌های یکم و سوم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ به مراکز آموزش نیروهای مسلح با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: اعزام مشمولان در تاریخ‌های ذکر شده با رعایت کامل طرح فاصله‌گذاری و انجام غربالگری انجام می‌شود. ممکن است، برخی از مشمولان با توجه به شرایط به صورت انفرادی اعزام شوند و برخی دیگر به صورت جمعی با رعایت کامل فاصله‌گذاری اعزام شوند.

رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا تصریح کرد: مشمولان در ابتدای ورود تب‌سنجی و معاینه شده و پس از غربالگری مواد ضدعفونی کننده و بهداشتی در اختیارشان قرار داده می شود و سپس اعزام می‌شوند. چنانچه مشمولی از نظر پزشکی دچار مشکل بود از اعزام او خودداری می‌شود.

سردار مهری با تاکید بر اینکه تمام تمهیدات لازم برای اعزام مشمولان به خدمت سربازی اندیشیده شده است، خاطرنشان کرد: ستاد کل نیروهای مسلح نیز تدابیری را برای اعزام این مشمولان ابلاغ کرده‌اند. همچنین در دوره آموزش نیز تدابیری از سوی ستاد کل ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: مدت آموزش نیز کوتاه‌تر شده است و دوره‌های تئوری کاهش یافته است و برگزاری کلاس‌ها و حضور در خوابگاه‌ها برای مشمولان با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله مناسب انجام می‌شود.

رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا در پاسخ به سوالی درباره وضعیت خوابگاه‌ها و پادگان‌ها در پی شیوع کرونا، تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون حتی یک مورد از فوت سربازان در پادگان‌ها و مقرهای نظامی گزارش نشده است و این نشان می‌دهد که پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل‌های بهداشتی در مقرهای نظامی و انتظامی به خوبی رعایت می‌شود.

سردار مهری خاطرنشان کرد: به نظر ما مکان‌های نظامی و انتظامی شاید از شهرها امن‌تر باشند، چراکه پروتکل‌ها به شدت رعایت می‌شود و امکانات بهداشتی در اختیار سربازان قرار می‌گیرد و به طور مستمر این مکان‌ها ضدعفونی می‌شود و تمام دستورالعمل‌های معاونت بهداشت ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرده است به خوبی موارد رعایت می‌شود و این امر باعث شده است که مقر نظامی و انتظامی بهداشتی‌تر و امن‌تر از سایر اماکن در سطح جامعه به ویژه شهرها باشد.

شیب بیماری کرونا در اسلامشهر متغیر است

کمک حمایتی به خانواده‌های دارای بیمار کرونایی

«مسعود مرسلپور» فرماندار شهرستان اسلامشهر در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمادگی این شهرستان برای اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند گفت: جلسه هماهنگی اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند برگزار شده و در این جلسه نقاط قوت و ضعف مرحله اول را بررسی کردیم. همچنین تصمیماتی برای اجرای مرحله دوم این طرح گرفته شده است.

وی با بیان اینکه نقاط قوت مرحله اول بیش از نقاط ضعف آن بود، تصریح کرد: در مرحله دوم نیز براساس مصوبات ستاد کرونا، شهرستان و دستور استاندار و همچنین وزارت بهداشت تصمیماتی در حوزه حمل و نقل عمومی و اصناف گرفته شد.

فرماندار اسلامشهر خاطرنشان کرد: تمام اصنافی که از نظر مقررات ستاد ملی کرونا می‌توانند از سی ام فروردین ماه دوباره فعالیت خود را از سر بگیرند، باید حتما ظرف این هفته وارد سامانه SALAMAT.GOV.IR شده و مشخصات خود را ثبت کنند و همچنین اداره کل صنعت و معدن شهرستان موظف است، کد این اصناف را گرفته و به صورت هفتگی به ما اعلام کند، هر صنفی که مشخصات خود را ثبت نکرده و کد دریافت نکرده باشد، ما حتما از ادامه فعالیت او جلوگیری و محل کسب او را تعطیل می‌کنیم.

مرسلپور بیان کرد: همچنین از رانندگان اتوبوس‌ها، تاکسی‌ها و اپراتورهای جایگاه‌های پمپ بنزین به صورت رندمی تست گرفته می‌شود تا اگر مشکوک یا مبتلا به کرونا باشند به سرعت تحت درمان قرار گیرند. همچنین گروه‌های داوطلب نیز تشکیل شده و به خانواده‌هایی که بیمار مبتلا به کرونا دارند، کمک می‌کنند.

وی درباره وضعیت بیمارستان‌های این شهرستان گفت: بیمارستان خصوصی شهرستان نظارتی از سوی ما نمی‌شود، البته این بیمارستان با ما همکاری نکرده و از این وضعیت ناراضی هستیم، اما بیمارستان امام رضا(ع) که زیر مجموعه تامین اجتماعی است به خوبی فعالیت می‌کند و در حد عالی به مردم خدمات ارائه می‌دهد.

فرماندار شمیرانات درباره راه‌اندازی بیمارستان صحرایی تصریح کرد: یک بیمارستان صحرایی ۵۰ تخته راه‌اندازی شد که در حال حاضر به عنوان نقاهتگاه از آن استفاده می‌شود و اگر بیمارستان امام رضا(ع) اعلام کند می‌توانیم در این مکان نیز بیماران را بستری کنیم. این بیمارستان تا افزایش ۱۰۰ تخت نیز گنجایش دارد. خوشبختانه با تدابیری که اندیشیده شد، نیازی به اعزام بیماران به تهران نبود.

مرسلپور همچنین درباره وضعیت بیماری در شهرستان اسلامشهر خاطرنشان کرد:  شیب بیماری در این شهرستان متغیر است، اما سیر صعودی به معنی عام کلمه نداشته‌ایم. اگر ما به عنوان مجموعه فرمانداری سیاست‌های ستاد مقابله با کرونا را به خوبی پیگیری می‌کنیم و فکر نمی‌کنم با مشکل مواجه شویم.

روند صعودی بیماری کرونا متوقف شده است

 احتمال ممنوعیت تردد در مناطق سفید

«بهروز ندایی» معاون سیاسی، امنیتی اجتماعی استاندار اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند در این استان گفت: براساس همین طرح در استان پیش می‌رویم و اصنافی که قرار است فعالیت دوباره‌شان آغاز شود، باید در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند.

وی ادامه داد: البته با توجه به اینکه این طرح از شنبه ۲۳ فروردین ماه شروع شده است، هنوز اکثر اصناف نتوانسته‌اند در این سامانه ثبت‌نام کنند، البته تا پایان این هفته برای ثبت‌نام فرصت دارند و اصنافی که می‌توانستند از ۲۳ فروردین ماه دوباره فعالیت کنند و شامل مشاغلی چون فرش فروشی، موکت و کف پوش، لباس فروشی، کیف و کفش و … می توانند تا پایان هفته برای ثبت نام اقدام کنند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اردبیل با بیان اینکه با اصناف متخلف برخورد می‌شود، خاطرنشان کرد: فرمانداری‌ها، شبکه بهداشت و استانداری از طریق این سامانه می‌توانند بر اصناف نظارت کنند از همین رو به همه اصناف اعلام شده است تا برای ثبت‌نام سریعتر اقدام کنند، البته عده‌ای نیز مطلع نبودند که به آنها تذکر داده شد و قرار شد در سامانه ثبت‌نام کنند.

ندایی با بیان اینکه طبق مصوبات قبلی ستاد ملی مقابله با کرونا با اصناف متخلف برخورد و پلمپ می‌شود، ادامه داد: کارمندان ادارات دولتی نیز به صورت دو سوم در ادارات حاضر می‌شوند و یک سوم از کارمندان هم از مرخصی و دورکاری استفاده می‌کنند.

وی درباره وضعیت بیماری کرونا در استان اردبیل تصریح کرد: آمار مبتلایان به بیماری کرونا باید از طریق وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اعلام شود، اما آنچه که از سوی دانشگاه علوم پزشکی به ما اعلام شده است، شیب صعودی بیماری در استان کنترل شده است. خوشخبتانه در استان از نظر تهیه مواد ضدعفونی کننده و وسایل حفاظتی کادر درمانی مشکلی نداشتیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل با بیان اینکه ترددهای بین استان مانند روال قبلی همچنان ممنوع است، تصریح کرد: ترددهای بین شهری نیز براساس دستور ستاد ملی مقابله با کرونا امکان‌پذیر است، اما احتمال دارد با توافق استانداری و نیروی انتظامی ممنوعیت تردد در مناطقی که بیماری شیوع نداشته و سفید است، اعمال شود.

ندایی درباره همکاری مردم در اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی گفت: مردم همکاری خوبی در این زمینه دارند و در مواقع ضروری در خیابان‌ها حضور داشته و از ترددهای غیرضرور پرهیز می‌کنند.

«کیت الایزا» با قیمت ۳۰ هزار تومان تا دو هفته دیگر وارد بازار می‌شود

سنجش آنتی بادی در ۷۵ دقیقه

«مصطفی قانعی» دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره ویژگی‌های «کیت الایزا» که به زودی قرار است، در آزمایشگاه‌ها توزیع شود، بیان کرد: کیت الایزا می‌تواند به روش کمی پادتن‌هایی که علیه بیماری کووید ۱۹ ایجاد شده را اندازه‌گیری کند. بنابراین اگر پادتن فردی مثبت باشد و از لحاظ کمی دارای پادتن بالاتری باشد به آن معنی است که بیماری را گرفته و بدن او نیز علیه این بیماری پادتن را ساخته است.

وی افزود: به هیچ وجه این کیت برای تشخیص نیست و اصلا برای تشخیص کاربردی ندارد و تنها نشان می‌دهد که شخص مبتلا به کووید ۱۹ شده است یا خیر، به عبارتی با این کیت نمی‌توان گفت که در همین لحظه آیا شخصی کرونا دارد یا ندارد. کیفیت کیت مورد بررسی قرار گرفته، ولی باید تاییدیه آن را مراجع رسمی بدهند تا پس از آن وارد بازار شود و به تولید انبوه برسد.

قانعی در پاسخ به این سوال که این کیت‌ها چه زمانی وارد بازار خواهد شد و قیمت آن چقدر است؟ گفت: طی دو هفته آینده وارد بازار خواهد شد و نکته دیگر این است که به هر حال کیت‌ها قیمت‌هایی دارند به عنوان مثال تعرفه این نوع کیت در بیمه مبلغ ۳۰ هزار تومان قید شده است.

دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری با بیان اینکه کیت‌های تشخیصی تولید شده بود، اما کیت الایزا برای پیگیری در زمینه ابتلا است، اظهار داشت: این نوع بررسی‌ها برای تشخیص پادتن بیماری‌ها یا ویروس‌ها از قبل‌ در دنیا سابقه دارد و مربوط به این دهه اخیر نیست.

«وحید یونستی» مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان  پیشتاز طب که تولید کیت الایزا را آغاز کرده‌اند، درباره تولید کیت‌های الایزا به خبرنگار ایلنا گفت: این کیت بر پایه تست سرولوژی است که به بررسی و سنجش آنتی بادی می‌پردازد، یعنی به نوعی مشخص می‌کند افراد فارغ از این که علامت داشتند یا نداشته‌اند، سابقه مبارزه با این ویروس را دارد یا خیر.

وی درباره کاربرد این کیت توضیح داد: کاربرد این کیت بازتابی از سابقه برخورد و پاسخ سیستم ایمنی است؛ در واقع بازتابی از این که آیا فرد در مقابل کرونا ایمن شده یا نشده را نشان می‌دهد، ولی نمی‌توانیم بگوییم ایمن هست یا نه؛ چون این ویروس تازه آمده و باید مدت‌ها بگذرد تا بفهمیم افراد در مقابل آن واقعا ایمن می‌شوند. در هر صورت این کیت سابقه برخورد افراد را تشخیص می‌دهد که آیا برخورد داشتند یا نداشتند.

یونسی توضیح داد: تست‌های سرولوژیک که در دنیا وجود دارد دارای دو تکنولوژی هستند؛ یکی رپید تست بوده که مانند تست‌های بارداری یک تست خیلی ساده است و دیگری تست‌های الایزا است که در آزمایشگاه‌های تشخیصی استفاده می‌شود. این تست در آزمایشگاه‌های دولتی قابلیت استفاده در چهار هزار آزمایشگاه خصوصی در کشور را دارد؛ یعنی هر بار که یک آزمایشگاه یک تست را اجرا می‌کنند، در عرض ۷۵ دقیقه می‌تواند جواب ۹۴ بیمار را بدهد.

مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان  پیشتاز طب در پاسخ به این سوال که زمان تشخیص این کیت چقدر است؟ گفت: زمان تشخیص ۷۵ دقیقه است.

یونسی درباره اینکه این کیت از چه زمانی در آزمایشگاه‌ها توزیع خواهد شد؟ گفت: برای نحوه توزیع آن وزارت بهداشت متولی است و ما آمادگی آن را داریم که از شنبه توزیع کنیم، ولی گوش به فرمان وزارت بهداشت هستیم.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false