×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

بحران بدهی و رکود در اروپا همچنان بزرگترین خطری است که چشم انداز اقتصاد جهانی را تیره کرده و انقباض اقتصادی اخیر در ژاپن بر نگرانی‌ها افزوده است.

افزون بر این، بسیاری از بازارهای نوظهور دوران خوبی را سپری نمی کنند.
 بحران بدهی و رکود در اروپا همچنان بزرگترین خطری است که چشم انداز اقتصاد جهانی را تیره کرده و انقباض اقتصادی اخیر در ژاپن بر نگرانی‌ها افزوده است. افزون بر این، بسیاری از بازارهای نوظهور دوران خوبی را سپری نمی کنند.
به گزارش گروه بین الملل پول نیوز، حتی بدون در نظر گرفتن “پرتگاه مالی” آمریکا، اقتصاد جهانی به نوعی در لبه پرتگاه ایجاد رکود گسترده و فروپاشی مجدد قرار گرفته است. بحران بدهی و رکود در اروپا همچنان بزرگترین خطری است که چشم انداز اقتصاد جهانی را تیره کرده و انقباض اقتصادی اخیر در ژاپن بر نگرانی‌ها افزوده است.
افزون بر این، بسیاری از بازارهای نوظهور دوران خوبی را سپری نمی کنند. هند به احتمال زیاد کمترین میزان رشد اقتصادی خود طی یک دهه گذشته را در سال جاری میلادی تجربه خواهد کرد. برزیل نیز امسال با افت چشمگیر رشد اقتصادی خود مواجه شده است. شاخص تولید ناخالص داخلی برزیل در فصل سوم 2012 نسبت به فصل دوم تنها 0.6 درصد رشد داشته که کمتر از پیش بینی‌ها بوده است. در این میان، به رغم تداوم روند کاهش رشد اقتصادی چین، دومین نظام اقتصادی بزرگ جهان نسبت به اقتصادهای توسعه یافته از رشد قابل توجهی برخوردار است.
کارشناسان معتقدند اقتصاد آمریکا بدون در نظر گرفتن طرح 600 میلیارد دلاری افزایش مالیات‌ها و کاهش هزینه‌های دولتی نیز با چالش‌های فزاینده مواجه بوده و هست. آهنگ اشتغالزایی این کشور نسبت به سال گذشته بسیار کند شده است. شاخص فعالیت‌های تولیدی بزرگترین نظام اقتصادی جهان نیز از 51.7 واحد در ماه اکتبر به 49.5 واحد در ماه نوامبر رسیده که کمترین میزان از ژوییه 2009 تاکنون، محسوب می شود. تقاضای ضعیف خارجی، کاهش سرمایه گذاری‌ها و افزایش نگرانی‌ها درباره “پرتگاه مالی” و ایجاد رکود در آمریکا عوامل موثر در این زمینه بوده‌اند. برخی کارشناسان نگران هستند در سه ماهه پایانی 2012 که اثرات توفان “سندی” نمایان خواهد شد، رشد اقتصادی آمریکا به مرز توقف برسد.
این در شرایطی است که چالش‌های آمریکا با بحران‌ها و مشکلات جهانی تقویت می شود. اروپا در بحران بدهی و رکود به سر می برد. تحولات اخیر یونان اندکی موجب کاهش نگرانی‌ها نسبت به فروپاشی بازار مالی قاره سبز شده، اما این کشور همچنان در رکودی عمیق و بلند مدت به سر می برد. چشم انداز رهایی از این شرایط به هیچ عنوان امیدوارکننده نیست و برخی کارشناسان خروج یونان از حوزه پولی مشترک یورو را همچنان محتمل می دانند. بر همین اساس، انتظار می رود ارزش یورو بار دیگر در آینده تحت فشار دلار قرار بگیرد.
افزون بر یونان، توجه بازارهای مالی به سوی اسپانیا نیز معطوف شده است. چهارمین نظام اقتصادی بزرگ منطقه یورو با تعمیق بحران مالی به رغم بهبود شرایط اعتباری پس از دریافت کمک مالی از شرکای اروپایی خود مواجه است. بخش خرده فروشی اسپانیا در ماه اکتبر کاهش 9.7 درصدی را تجربه کرده است. از این رو، در کنار نرخ بیکاری بالا و فشار برنامه‌های ریاضتی، نشانه‌های انقباض شدیدتر اقتصاد اسپانیا افزایش یافته‌اند. این در شرایطی است که اسپانیا بیش از یک سال است که در رکود به سر می برد.
از جمله مهمترین چالش‌های پیش روی دولت “ماریانو راخوی”، نخست وزیر اسپانیا، این است که کمک بانک مرکزی اروپا در قالب خرید اوراق قرضه این کشور بدون ارائه درخواست رسمی برای دریافت کمک مالی کامل محقق نشود. این مساله از نظر سیاسی انتخابی ناخوشایند محسوب می شود و آقای راخوی تاکنون به بی نیازی اسپانیا برای دریافت کمک مالی اشاره داشته است.  
در حقیقت، می توان گفت موتورهای رشد اقتصادی جهان به استثنای چین، دیگر کارایی گذشته را ندارند. نه تنها هند و برزیل شاهد کاهش رشد اقتصادی خود در سه ماهه سوم سال جاری میلادی بوده‌اند، بلکه در کانادا نیز شرایط مشابهی رقم خورده است. همچنین، احزاب جمهوریخواه و دمکرات آمریکا به نتیجه روشنی در مذاکرات بودجه این کشور دست نیافته و این مساله دیدگاه ایجاد رکود طی سال آینده را تقویت کرده است. در این میان، تنها چین افزایش فعالیت‌های تولیدی خود در ماه نوامبر و رسیدن آن به بیشترین میزان در هفت ماه گذشته را تجربه کرده است.
پول‌نیوز، مازیار دانیالی –

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false