×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

 

معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه می گوید سازمان همکاری اقتصادی اکو، بهترین گزینه برای همکاری چند جانبه بین کشورهای منطقه است.

غلامحسین دهقانی عصر دوشنبه به وقت محلی در نشست سالانه کمیته وزیران خارجه اکو در نیویورک که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد.
وی بر اهمیت راهبردی این پیمان منطقه ای تاکید کرد و خواستار گسترش همکاری های تجاری، اقتصادی و محیط زیستی میان کشورهای عضو شد.
معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه اضافه کرد: اکو برای ثبات منطقه اهمیت داشته و هنوز هم بهترین گزینه برای همکاری چندجانبه بین کشورهای منطقه است.
دهقانی چالش های محیط زیستی، افزایش سطح تجارت میان کشورهای منطقه، پیشرفت ارتباطات داخل منطقه ای از لحاظ حمل و نقل جاده ای و همچنین شبکه های انرژی را از اولویت های اساسی برنامه های اکو دانست .
وی تصریح کرد: همانند سایر توافق های همکاری چند جانبه، چارچوب های منطقه ای همکاری های اکو باید به صورت مستمر ارزیابی شده و مورد بازنگری قرار گیرد تا سودمندی و ارزش آن برای منطقه تداوم یاید.
معاون حقوقی وزیر امور خارجه ادامه داد: ما بسیار امیدواریم که رونداصلاحات اکو به نتیجه رسیده تا به زودی نتایج مورد انتظار آن برای نزدیکی کشورهای منطقه عملی شود.
نشست وزیران خارجه اکو در حاشیه گردهمایی سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد.
سازمان همکاری اقتصادی ( اکو ) یک سازمان اقتصادی منطقه‌ای است که سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۳ (۱۹۶۴) آن را پایه‌ریزی کردند.
پس از فروپاشی شوروی، در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند. این سازمان هم‌اکنون با ۱۰ عضو، جمعیتی ۳۳۰ میلیون نفری و مساحتی وسیع از کشورها با امکانات نفت، گاز و صنعت را در بر می گیرد.

منبع خبر:خبرگزاری ایرنا

yon.ir/ulXyW

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false