true
مراسم تقدیر از فعالان عرصه كتاب و كتابخواني استان تهران با حضور استاندار تهران، مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و تنی چند از مسوولان فرهنگي استان تهران در كتابخانه مركزي پارك شهر تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، «دکتر مرتضی تمدن» استاندار تهران در سخنانی با ارايه آماري از وضعيت سرانه فضاي فيزيكي كتابخانهها گفت: اكنون در سطح استان تهران 500 كتابخانه عمومي وجود دارد كه توسط مراكز مختلفي مانند شهرداري تهران، نهاد كتابخانههاي عمومي كشور و ساير مراكز اداره ميشود، اين در حالي است كه از اين تعداد 182 كتابخانه به نهاد كتابخانههاي كشور در استان تهران اختصاص دارند.
وي ادامه داد: این میزان كتابخانه با وجود جمعيت استان تهران، براي هر 24 هزار نفر يك كتابخانه وجود دارد كه تقریباً با رقم استاندارد جهاني آن برابری می کند.
استاندار تهران در ادامه آمار ديگري نيز از ميزان سرانه كتاب، تعداد اعضاي كتابخانههاي عمومي و ميزان منابع موجود در كتابخانههاي عمومي استان تهران ارايه داد و تاكيد كرد: در اين شاخصها نیز، استان تهران وضعيت مطلوبي دارد اما كيفيت و رشد فرهنگ كتابخواني در تهران مطلوب نيست.
استاندار تهران با تاكيد بر استفاده بهینه از کتب موجود در دست مردم افزود: بسیاری از منابع مکتوب در خانههاي مردم وجود دارد که بدون استفاده مانده و آنان نیز تمایل زیادی برای اهدای کتاب به کتابخانه دارند که در سال 90 با استفاده از اين روش 400 هزار جلد كتاب به منابع کتابخانه های استان افزوده شد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به نهادينه كردن موضوع خيران كتابخانهساز عنوان كرد: در بحث خيران مدرسهساز و خيران سلامت پيشرفتهاي زيادي داشتیم و بايد موضوع كتابخانهسازي را نيز فرهنگسازي كنيم.
در ادامه «سيد احسان قاضيزاده هاشمي» مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران با اشاره به فعاليتهاي صورت گرفته در هفته كتاب سال جاري گفت: 50 نمايشگاه كتاب در سطح شهرستانهای استان برگزار شده است و با كمك معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز اهداي كتاب در هفته کتاب برای شهرستان های استان تهران صورت می گیرد كه ميزان آن نسبت به استانهاي ديگر و حتي ميانگين كشوري بيشتر است.
وي ادامه داد: در هفته کتاب امسال، 30 هزار جلد کتاب به ارزشی بالغ بر 8 هزار ميليون ریال به دانشگاههاي تهران، صنعتي شريف، امير كبير، حوزه علميه مروي، محور ترددی تهران و قم و… اهدا می شود.
وي افزود: در بخش نمايشگاهی نیز 7 هزار عنوان تازه های کتاب در سطح استان به صورت گردشی برپا می شود که نخستین نمایشگاه تازه های کتاب در شهرستان شهریار بر پا شده است.
وی گفت: در حاشيه نمايشگاه های کتاب، غرفههاي مطبوعات، نرم افزارهاي مذهبي، حجاب و عفاف، ايثار و شهادت، رسانه های دیجیتال و … نيز ایجاد شده است.
همچنین در بخش جنبی، مسابقه كتابخواني، نقد و بررسي كتاب، تجلیل از نویسندگان، کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی، كارگاههاي؛ نقاشي، خوشنويسي، قصه گويي، داستان نويسي و… ويژه كودكان برگزار می شود.
در پايان اين مراسم از فرمانداران نمونه استاني، بخشداران نمونه استاني، شهرداران نمونه استاني، كتابخوانان نمونه استاني، مسوولان نمونه استاني، كتابخانه برتر فرهنگي نمونه استاني و كتابداران نمونه استاني تقدير شد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=3524
true
true