مدیران دولتی بیمه دانا حافظ منافع کدام بخش از اصل ۴۴ هست، آگهی دعوت به مجمع انتخاب اعضای هیات مدیره بیمه دانا در روز شنبه ۱۶ مهر این پرسش را ایجاد کرده که مسئولیت زیان انباشته ۲۸۰۰ میلیارد تومانی بیمه دانا در سال گذشته متوجه نماینده کدام طیف از اصل ۴۴ قانون اساسی است؟ و تا چه زمانی با وجود آزاد سازی سهام عدالت همچنان نمایندگان سهام عدالت در هیات مدیره شرکت ها از سوی دولت معرفی می شوند؟
به گزارش پایگاه خبری پارسی پرس به نقل از رازپول، گروه سایبان: بیش از ۵۰ درصد سهام بیمه دانا در اختیار بیمه داناست که از این تعداد ۲۰٫۱۸ درصد سهام در اختیار سهام عدالت (روش مستقیم) و ۳۳٫۶۲درصد سهام عدالت (روش غیرمستقیم) قرار دارد.
۹ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور ابلاغیهای ضمن موافقت با درخواست رییسجمهور برای آزادسازی سهام عدالت و با اشاره به نقش سهام عدالت در گسترش عدالت اجتماعی و توانمندسازی خانوادههای کم درآمد، موارد سهگانهای را به عنوان امور لازم الرعایه در این واگذاریها مورد تأکید قرار دادند و خاطرنشان کردند: دولت هر چه زودتر اقدامات مقتضی را به عمل آورد تا مردم سریعتر از منافع سهام خود بهرهمند شوند.
در متن این ابلاغیه آمده است:
«درپی تصمیم واگذاری درصدی از سهام اصل ۴۴ قانون اساسی در قالب سهام عدالت با هدف گسترش عدالت اجتماعی و توانمندسازی خانوارهای کم درآمد، انتظار این بود که توسط مسئولین مربوط در دولتهای مختلف با اجرای دقیق مواد ۸ گانه ابلاغی ۱۳۸۵/۴/۱۲ هرچه سریعتر مقدمات لازم برای آزادسازی سهام عدالت و واگذاری تعیین قیمت آن به بورس فراهم گردیده و آییننامههای اجرایی تهیه و به اجرا درآید. در هر صورت با توجه به شرایط فعلی اقتصادی و عزم دولت برای عمل به تکالیفی که به عهده اوست، با آزادسازی سهام عدالت با رعایت امور زیر، موافقت میشود:
۱- دارندگان سهام عدالت مجازند در محدوده زمانی مشخص مالکیت مستقیم سهام شرکتهای سرمایهپذیر را انتخاب نمایند و به تناسب، نقش مدیریتی خود را ایفا کنند.
۲- مقررات مورد نیاز جهت انتقال سهام به صاحبان سهام عدالت توسط شورایعالی بورس تدوین و تصویب شود. این مصوبات برای کلیه دستگاههای اجرایی لازمالاجراست.
۳- نسبت به سهام باقیمانده در شرکتهای سرمایهگذاری استانی، شورایعالی بورس موظف است ضمن تشویق ماندگاری صاحبان سهام در شرکتهای مذکور، از طریق مبادی ذیربط هرچه زودتر زمینهی ورود آن شرکتها را در بورس فراهم نماید.
با توجه به تأخیری که در طول زمان نسبت به تحقق اهداف واگذاری این سهام پیش آمده است، و به دلیل ضرورت بهرهمندی هرچه سریعتر مردم از منافع سهام خود، لازم است دولت محترم هرچه زودتر اقدامات مقتضی در جهت تحقق موارد مذکور در بندهای سه گانه فوق را بهعمل آورد.»
این موارد در حالی است که نماد سهام عدالت در بورس با توجه به فعالیت های شورای عالی بیمه در زمینه بررسی های لازم متوقف است.
در سایه بررسی های در دست اجرا روند فعالیت شرکت هایی که بخش قابل توجهی از آنها در اختیار دارندگان سهام عدالت است با حضور مدیران معرفی شده از سوی دولت اجرا می شود تا جایی که جعفری مدیرعامل بیمه دانا در مراسم معارفه خود در این شرکت از حسن اعتماد دکتر خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی بابت سپردن هدایت این شرکت بزرگ تشکر کرد.
بر این اساس و با توجه به زیان انباشته ۲۸۰۰ میلیارد تومانی این شرکت که سهام آن متعلق به مردم و اقشار آسیب پذیر است، طرح این پرسش که آیا نمایندگان دولت در هیات مدیره نباید با حساسیت بیشتری انتخاب شوند، ضروری است؟
آیا مدیرانی که در کارنامه خود زیان انباشته در شرکت های قبلی را گزارش کرده اند، می توانند نمایندگان شایستهای برای دولت در مسئولیت جدید باشند؟
نمایندگان دولت برای هدایت سهام عدالت در شرکت ها با چه مکانیسمی انتخاب می شوند و در صورت ناکارآمدی چگونه به مسئولیت های خود پاسخگو خواهندبود؟
وزارت اقتصاد با چه معیاری این مدیران را انتخاب و به عنوان نمایندگان سهام عدالت در نظر می گیرد؟
پیش از این بیمه دانا در آگهی دعوت به مجمع برای انتخاب اعضای هیات مدیره خود آورده بود: از کلیه سهامداران ، وکیل یا قائم مقام قانونی صاحب سهم و همچنین نماینده یا نمایندگان اشخاص حقوقی دعوت میگردد تا در جلسه مجمع عمومی این شرکت که در ساعت ۱۰:۰۰ روز شنبه مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۱۶ در استان تهران ،شهر تهران به آدرس دروازه دولت ،خیابان سعدی جنوبی ، نرسیده به خیابان اکباتان ، کوچه کامکار پلاک ۱ ساختمان بیمه دانا طبقه هفتم برگزار میگردد حضور بهم رسانند.
بنابر برخی شنیدهها سجاد سیفلو، فرامرز خجیر، ابراهیم عباسی، مجتبی عطری، رضا جعفری، فرشید جوان آملی، سید داوود حسینی، محمد میرشکاری، مهدی جوادیپور حضور دارند.
رازپول برای بررسی عملکرد مدیرانی مانند رضا جعفری و احمد جوادی پور علاقه مندان را به گزارش عملکرد بیمه سینا که در سال گذشته تا بهمن ماه با مدیریت رضا جعفری اداره شده، دعوت می کند. حسابرس در گزارش خود این شرکت را با بیش از ۵۷۹ میلیارد تومان زیان انباشته و مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت معرفی کرده است. البته کسری ذخایر در این شرکت نیز وجود دارد. رضا جعفری سال گذشته در ۲۵ بهمن ماه در بیمه دانا معارفه شد.
از سوی دیگر با وجود سختگیری های ماده ۱۷ برای برخی از مدیران بیمه ایران و سایر موارد قانونی برای مدیران دولتی برای انتقال طرح این پرسش نیز خالی از لطف نیست که در حالی که مدیران بیمه ایران به خواستگاه اولیه خود بازگشتهاند، برخی مدیران دولتی بیمه با چه مکانیزمی و با چه توصیه هایی به بیمه دانا منتقل شده و یا خواهند شد؟
رازپول از دریافت هرگونه پاسخ در این زمینه استقبال میکند و انتشار آنرا رسالت خبری خود می داند.