×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

خیال بازار سرمایه از تحریم ها با مشخص شدن تاثیر اندک آنها راحت شده، اما بورس برای آغاز موج جدید صعودی، چشم انتظار شفاف سازی عملکرد شرکت ها و انتشار صورت های مالی جدید از جمله گزارش های ۹ ماهه است.

 

بازار بورس پس از رشدی سریع و بی سابقه و رسیدن به مرز کانال ۲۰۰ هزار واحدی، اکنون در مرحله اصلاح به سر می برد به طوری که از مهرماه امسال در محدوده کانال ۱۷۰ تا ۱۹۰ هزار واحدی در نوسان بوده است.
تاکنون نگرانی ها و دغدغه هایی مانند آغاز تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران و تعیین تکلیف نرخ ارز سبب احتیاط فعالان بازار سرمایه شده بود، اما به تدریج با مشخص شدن تاثیر اندک تحریم ها، از این نگرانی ها کاسته شده است.
با وجود برطرف شدن نگرانی های مربوط به توقف صادرات نفت و نیز تثبیت نرخ ریال در مقابل ارزهای خارجی، هنوز ابهام هایی درباره میزان سودآوری شرکت های بورسی وجود دارد که این موضوع نیز سبب احتیاط و محافظه کاری فعالان بازار سرمایه شده است.
به نظر کارشناسان، در صورت انتشار صورت های مالی جدید و مشخص شدن عملکرد شرکت ها در گزارش های ۹ ماهه – که در دیماه منتشر می شود- مسیر حرکت شاخص بورس مشخص خواهد شد که می تواند به رشد بیشتر و یا افت منجر شود.

** تاثیر اندک تحریم ها بر بازار سرمایه
«حسن امیری» کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت بازار سرمایه گفت: یکی از ریسک ها و تهدیدهایی که پیش روی بازار سرمایه قرار داشت، مربوط به تحریم ها بود که خوشبختانه به خوبی با آن برخورد شد و تاثیر آن به حداقل رسید.
وی با بیان اینکه ایران بر خلاف دوره پیشین تحریم ها خیلی حرفه ای تر با موضوع تحریم ها برخورد کرد، افزود: ایران ابزارهای زیادی برای مقابله با تحریم ها در اختیار دارد.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: صادرات نفت ایران بدون مشکل ادامه داشته و نقل و انتقال پول نیز جریان دارد که این روندها سبب تاثیر اندک تحریم‌ها شده است.
امیری ادامه داد: خریداران عمده نفت ایران شامل چین، هند و اروپا به خرید نفت از کشورمان ادامه می دهند که نشان دهنده ناکامی آمریکا در کاهش درآمدها و به صفر رساندن صادرات نفتی است.

** ابهام در سودآوری شرکت ها
این کارشناس بازار سرمایه به فعالان بازار سرمایه توصیه کرد: سهامداران باید توجه داشته باشند که وضعیت سودآوری شرکت ها نسبت به سال گذشته تفاوت دارد.
امیری افزود: در سال مالی گذشته به دلیل افزایش قابل توجه بهای ارز، سودآوری شرکت ها به ویژه شرکت های صادراتی افزایش زیادی یافت، اما برای سال مالی جدید نمی‌توان سودآوری بالایی را پیش بینی کرد زیرا رشد نرخ ارز متوقف شده است.
وی ادامه داد: در سال مالی گذشته به دلیل بالا رفتن نرخ ارز، درآمد شرکت‌ها افزایش و هزینه ها کاهش یافته بود، اما امسال بهای تمام شده بخش تولید رشد قابل توجهی یافته است.

** مقاومت ها و حمایت های پیش روی بورس
این کارشناس بازار سرمایه گفت: به دلیل اینکه سودآوری شرکت‌ها اکنون دارای ابهام است، فعالان بازار سرمایه رقم های خیلی بالایی را برای رشد شاخص، هدف گذاری نکرده‌اند.
امیری با بیان اینکه شاخص بورس در محدوده ۱۷۳ تا ۱۹۷ هزار واحد در نوسان خواهد بود، افزود: اکنون رشد شاخص بورس با سقف مقاومتی ۱۹۷ هزار واحد روبروست که در صورت شکست این مرز و وارد شدن به کانال ۲۰۰ هزار واحدی، می توان رشد بیشتر و قابل توجهی را برای بورس تصور کرد.
وی به افزایش فشار فروش در بازار بورس اشاره کرد و گفت: اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای حجم زیادی سهام بودند در هفته‌های اخیر با هدف حفظ سود، اقدام به فروش کردند که این موضوع فشار زیادی را به بازار تحمیل کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود این روند تا پایان امسال ادامه داشته باشد، افزود: در صورت افت و سقوط بورس، کف حمایتی ۱۷۳ هزار واحد بورس در پیش روی شاخص کل قرار دارد که در صورت افزایش فشار فروش و شکسته شدن این مرز، احتمال افت بیشتر شاخص وجود دارد.
وی ادامه داد: پیش بینی می شود در پاییز و زمستان امسال شاهد بازاری خنثی و کم عمق باشیم که چرخش سریع رو به بالا یا پایین در آن وجود نداشته باشد.

** سهامداران در انتظار گزارش های ۹ ماهه شرکت ها
این کارشناس بازار سرمایه درباره انتشار گزارش های ۶ ماهه شرکت‌ها نیز گفت: با توجه به تحولات اقتصادی و سیاسی ماه های اخیر، گزارش های ۶ ماهه شرکت‌ها نمی تواند دقیق و واضح باشد به طوری که فعالان بازار سرمایه نمی توانند از طریق آنها عملکرد شرکت ها را به طور کامل پیش بینی کند.
امیری اضافه کرد: بنابراین فعالان بازار سرمایه منتظر گزارش های ۹ ماهه شرکت‌ها خواهند بود تا عملکرد واقعی شرکت ها مشخص شود.
وی به نقش نفت در بازار سرمایه کشور نیز اشاره کرد و گفت: بورس ایران از نوسان قیمت نفت تاثیر می پذیرد به طوری که رشد بهای نفت، سودآوری شرکت های بورسی را تقویت می کند و برعکس.
این کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر کاهش نرخ نفت در روزهای اخیر، افزود: بهای نفت در بازارهای جهانی کاهش یافته است که می‌تواند تاثیر منفی بر بازار سرمایه به ویژه شرکت های پالایشی و پتروشیمی داشته باشد.
امیری یادآورشد: براساس گزارش های سه و ۶ ماهه، شرکت ها توانستند محصولات خود را با قیمت مناسبی به فروش برساند اما هنوز تاثیر واقعی افت قیمت ها بر سودآوری شرکت‌ها مشخص نشده و در گزارش ۹ ماهه انعکاس خواهد یافت.

منبع گزارش:خبرگزاری ایرنا

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false