×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true
سهم آفریقا از تجارت معدنی ایران ناچیز است

سهم آفریقا از تجارت معدنی ایران ناچیز است؛ با توجه به زیرساخت‌های قابل توجه در ایران در حوزه فولاد، آلومینیوم و معادن، می‌توانیم با قاره آفریقا همکاری استراتژیک و مکملی در کنار یکدیگر داشته باشیم.

به گزارش پارسی پرس معاون وزیر و رئیس هیأت عامل ایمیدرو در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا در محل اجلاس سران، اظهار داشت: تحولات اقتصادی در قاره آفریقا ضروری است و ملت‌هایی که ریشه‌های تمدنی مشترک و ظرفیت‌های مکمل یکدیگر دارند، باید فصل جدیدی از همکاری‌های اقتصادی، صنعتی و معدنی را آغاز کنند.

محمد آقاجانلو که در پنل صنعت، معدن و صنایع فلزی این اجلاس سخن می‌گفت، افزود: تغییرات اقلیمی، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های قاره آفریقاست؛ بیش از ۹۵ درصد تولیدات کشاورزی این قاره به بارش طبیعی وابسته است و تغییرات مدل‌های بارشی به معضلی جدی تبدیل شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به زیرساخت‌های قابل توجه در ایران در حوزه فولاد، آلومینیوم و معادن، ما می‌توانیم همکاری استراتژیک و مکملی در کنار یکدیگر داشته باشیم تا در برابر بحران‌های جهانی ایستادگی کنیم.

این همکاری نیروی محرکه‌ای خواهد بود برای ساخت آینده‌ای مقاوم، سبز و پایدار برای ملت‌های ایران و آفریقا.

آقاجانلو تصریح کرد: در راستای توسعه پایدار و ایجاد فرصت‌های جدید، باید برنامه‌ای مبتنی بر نقاط قوت واقعی هر دو طرف داشته باشیم؛ طی دهه گذشته، سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در حوزه‌های صنعتی و معدنی انجام داده‌ایم و امروز می‌توانیم با افتخار بگوییم که دانش طراحی و بومی‌سازی بسیاری از این حوزه‌ها را در اختیار داریم.

بنابر اعلام ستاد خبری سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا، رئیس هیأت عامل ایمیدرو در ادامه افزود: ایران در سال ۲۰۲۴ با تولید بیش از ۳۱ میلیون تن فولاد و ظرفیت تولید نزدیک به ۵۰ میلیون تن، آماده است تا صادرات خود را با کشورهای آفریقایی گسترش دهد. در حوزه مس، با تولید حدود 350 هزار تن محتوای معدنی و در حوزه آلومینیوم با ۷۰۰ هزار تن تولید، سهم ایران در صادرات این حوزه‌ها به حدود ۱۴ میلیارد دلار رسیده است؛ اما متأسفانه سهم آفریقا از این تجارت بسیار کم و ناچیز است.

آقاجانلو همچنین خاطرنشان کرد: در ایران بیش از ۷ هزار معدن فعال وجود دارد که سالانه حدود ۶۰۰ نوع ماده معدنی استخراج می‌کند.

این معادن نقش مهمی در تأمین مواد اولیه برای صنایع و ایجاد اشتغال دارند. همچنین، نظام مهندسی معدنی ایران دارای حدود ۵۰ هزار عضو است که شامل ۱۶ هزار مهندس معدن، ۲۰ هزار زمین‌شناس و دیگر متخصصان می‌شود.

این نیروی متخصص پشتوانه‌ای قوی برای توسعه و انتقال دانش فنی به کشورهای همکار، به ویژه در قاره آفریقا، به حساب می‌آید.

وی یادآور شد: از نمایندگان کشورهای آفریقایی حاضر در اجلاس دعوت می‌کنم تا فضای مشترکی ایجاد کنیم که در آن کارشناسان و متخصصان ما در کنار یکدیگر بنشینند و تیم‌های مشترک برای شناسایی چالش‌ها و طراحی راه‌حل‌های عملی و خلاقانه تشکیل دهند.

این راه‌حل‌ها می‌توانند شامل تبادل کالایی، انتقال مواد معدنی، فناوری‌های نوین، اجرای پروژه‌های بزرگ و تأمین تجهیزات کلیدی باشند.

همه این‌ها ابزارهایی خواهند بود برای ساخت آینده‌ای امن‌تر و توسعه‌یافته‌تر.

آقاجانلو خاطرنشان کرد: در همین راستا، سازمان توسعه تجارت ایران آمادگی کامل برای آغاز گفت‌وگوهای کارشناسی و تنظیم تفاهم‌نامه‌های اجرایی را دارد.

ما منتظر شما هستیم تا گفت‌وگوهای جدی را آغاز کرده و به توافقات عملی و قراردادهای مفید برسیم.

پوستر + سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا

true
true
سهم آفریقا از تجارت معدنی ایران ناچیز است
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false