×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

رئیس جمهور در سخنرانی امروز خود در صحن علنی مجلس با اشاره به 4 راهکار اقتصادی دولت برای حل معضلات اقتصادی کشور، قطع یکباره وابستگی هزینه های دولت به درآمدهای نفتی را یکی از این راهکارها دانست.

محمود احمدی نژاد امروز چهارشنبه در ادامه سخنرانی های خود در صحن علنی مجلس با بیان اینکه در برخورد با تحریم 3 جهت‌گیری کلی وجود دارد، افزود: جهت‌گیری اول ادامه وضع موجود است؛ بالاخره آنها حمله کرده و دولت بسیج شده که حملات آنها را دفع کند؛ آنها راه را می‌بندند و ما راه جدیدی را پیدا می‌کنیم، فشار و طراحی می‌کنند و ما با تدبیر می‌خواهیم آنها را دور بزنیم.
 احمدی‌نژاد در ادامه جهت‌گیری دوم را تسلیم در برابر دشمن دانست و گفت: همه می‌دانیم که این از ساحت ملت بزرگ، مجلس، دولت و نظام برآمده از این ملت و همه کسانی که در این جلسه حضور دارند، به دور است

وی جهت گیری دیگر ممکن در برابر تحریم ها را ایجاد تحول ساختاری، استفاده از ظرفیت های بومی، عبور از تحریم و مایوس کردن دشمن است.

 وی با تاکید بر اینکه جهت گیری اول مبنی بر اقدام متقابل برای دور زدن تحریم ها در میان مدت به ضرر ماست گفت: بالاخره کسی که اول حمله می کند برنده است و آسیبی وارد می سازد و ما باید برای جبران آن آسیب تدبیری بیاندیشیم بنابراین جهت گیری اول به نفع ملت نیست.
 رئیس جمهور افزود: دولت ایستاده است و شبانه روز کار می کند اما با این روش نمی توانیم کار را جلو ببریم و البته همه می دانند که اگر اقدامات سریع دولت نبود آنها به اهداف خود می رسیدند.

وی با توضیح جهت گیری سوم و کارهایی که برای تحقق آن باید انجام داد گفت: می شود با همدلی و طراحی هر طرح و تهدید دشمن را به تبدیل به فرصت و عنصر سازنده در اقتصاد کرد.

 احمدی نژاد با تاکید بر این که برای تحقق جهت گیری سوم اول باید نقاط ضعف در اقتصاد کشور را شناسایی کنیم، با اشاره به 4 نقطه ضعف در اقتصاد کشور گفت: 4 نقطه ضعف اصلی در اقتصاد کشور داریم و دشمن بر روی این نقطه ضعف ها طراحی می کند.

وی مسیر جریان ثروت و سرمایه را نقطه ضعف اول دانست و گفت: 50 سال است جریان ثروت و سرمایه اعم از نیروی انسانی کارآمد در جهات خاصی شکل گرفته و ثروت به لحاظ جغرافیایی از مناطق دورتر به مناطق مرکزی تر آمده و حتی نیروی متخصص و توانمندی که در نقطه دور طلوع می کند نمی تواند آنجا بایستد و باید به مرکز بیاید.

 وی افزود: همچنین ثروت از جیب دهک های به درآمد کمتر به جیب دهک های با درآمد بیشتر می رود و فعالیت های تولید مثبت ماندگار به سمت سفته بازی و فعالیت های کاذب رفته است.

رئیس جمهور با بیان اینکه این نوع حرکت سرمایه در نظام سرمایه داری قابل توجیه است، یادآور شد: ما در کشور اسلامی و عدالت محور هستیم و چنین اقتصادی در کشور ما قابل قبول نیست.

 وی با اشاره به دومین نقطه ضعف اقتصاد کشور تصریح کرد: منحصر شدن اصلی اقتصاد در دست افراد خاص و معدود و خارج شدن توده های مردم از فعالیت های ماندگار اقتصادی و رشد تولید وابسته به نفت ارزی از دیگر نقطه ضعف های اقتصاد ما است و کسانی که دست شان می رسد پولدارتر می شوند و اقتصاد کشور در دست سه چهار هزار نفر می چرخد و بقیه مردم عنصر فرعی به حساب می آیند.

وی تاکید کرد: عامل اصلی در تحقق این ضعف سیستم بانکی کشور است و منظور از سیستم بانکی کشور رئیس و کارمندان آن نیست.

 سیستم بانکی به گونه ای است که ثروت را از نقاط دور به نقاط مرکزی منتقل می کند.

احمدی نژاد با اشاره به اقدامات دولت برای مقابله با ضعف های اقتصادی کشور گفت: در مقابل این دو نقطه ضعف ذکر شده کارهایی همچون هدفمندی یارانه ها، توزیع سهام عدالت، مسکن مهر، کارهای عمرانی در مناطق محروم، وام های قرض الحسنه طولانی مدت انجام شده و سعی شده است که ثروت در لایحه های دور بازتوزیع شود.

 وی اتکا بودجه هزینه دولت به درآمدهای نفتی را سومین ضعف اقتصاد کشور دانست و گفت: در بعضی از مقاطع دولتها و مجلس ها نشست هایی برای حل این معضل داشتند ما در این دوره که دولت و مجلس صندوق توسعه ملی را تاسیس کردند ، بخشی از درآمدهای نفتی را از دست دولت خارج کردیم اما به طور متوسط بودجه های هزینه ای دولت وابستگی اش به نفت اضافه شده که همین عامل افزایش تورم مستمر است.

همچنین احمدی نژاد از دیگر ضعف های اقتصاد کشور را اتکا به مدل های اقتصادی اقتباسی دانست و گفت: عمده نظرها و راه حل ها برای برنامه و رشد اقتصادی کشور ایران نوعاً یا سرمایه داری است یا سوسیالیستی و سرمایه کشور متکی به منابع بومی نیست و وابسته به درآمدهای ارزی و ویا نفت است.

وی با بیان اینکه دولت 4 راه حل را برای مقابله با این معضلات اقتصادی تدارک دیده است، گفت: البته فهرست دولت بسته نیست و شما هم می توانید راه حل های دیگری به آن اضافه کنید.

رئیس جمهور گردش ثروت در کل کشور را یکی از راه حل های مقابله با معضلات اقتصادی کشور دانست و گفت: باید مسیر جریان ثروت و سرمایه را تغییر دهیم و تا این مسیر تغییر نکند مشکلات سر جای خودش باقی می ماند، ثروت باید در کل کشور بچرخد و نه فقط در برخی مراکز.

وی افزود: باید سفته بازی و گرایش به سمت فعالیت های کاذب را محدود کنیم و تقاضا برای کالاهایی که ارزشی برای اقتصاد ایجاد نمی کند همچون طلا و ارز را کاهش دهیم.

وی با اشاره به دومین راهکار دولت برای مقابله با معضلات اقتصادی مردمی کردن اقتصاد نام برد و گفت: باید طوری برنامه ریزی کنیم که همه مردم در تمام سرزمین فرصت فعالیت های سازنده اقتصادی پیدا کنند و فعال شوند.

احمدی نژاد استفاده حداکثری از منابع بومی و سرزمینی را سومین راهکار مقابله با مشکلات اقتصادی دانست و گفت ما کشور ثروتمندی هستیم اگر متکی به منابع بومی خودمان باشیم رشد اقتصادی پایدار خواهد بود.

وی قطع بودجه هزینه دولت به درآمدهای نفتی را از دیگر راه حل اقتصادی دانست و گفت: باید برای قطع هزینه های دولت به درآمدهای نفتی یکباره تصمیم بگیریم و این کار را تمام کنیم. فشار می آید معلوم است که فشار می آید. درآمدی که 100 سال است از نفت تغذیه کرده بخواهیم یک دفعه آن را قطع کنیم فشار می آید.

 رئیس جمهور افزود: وقتی که درآمدهای نفتی برای هزینه باشد همه نگاه ها می رود به سمت درآمدهای نفتی برای خرج کردن و می گویند نفت هست مفت هم هست.

وی با بیان اینکه دولت پیشنهاداتی برای جایگزین کردن درآمدهای نفتی دارد، گفت: پیشنهاد اول ما استفاده از زمین بالاترین ثروت خدادادی ملت ایران است. ملت ایران به لطف خدا 187.3 میلیون هکتار زمین دارد که 25 میلیون هکتار شدت مرکزی و لوت است و حدود 103 میلیون جنگل و مرتع دارد که از این 103 میلیون، 14 میلیون جنگل های بنه، بلوط و بادام های کوهی است.

 و 2.5 میلیون هکتار از این زمین ها تحت اشغال مراکز صنعتی ، دامی و طیور است. آیا نمی توانیم از این زمین ها به درستی استفاده کنیم؟

وی افزود: حدود 45 میلیون هکتار زمین قابل کشت داریم که تنها 14 میلیون از آن کشت می شود و 4 میلیون هم آمایش است یعنی حداقل 27 میلیون هکتار زمین قابل کشت در کشور وجود دارد. می گویید آب کم است اما آب هست مگر می شود زمینی که خدا خلق کرده آب مرود نیاز آن را ندهد و برای تامین آب آن هم راهکار داریم و باید برگردیم به راهکار دوم حل مشکلات اقتصادی یعنی مردمی کردن اقتصاد.

احمدی نژاد گفت: ثروت هایی که در بازار سکه و ارز می چرخد چرا نباید برود برای تامین آب. باید تصمیماتی بگیریم که مردم ما به آن سمت حرکت کنند.

 رئیس جمهور کشورمان با اشاره به محدودیت استفاده از جنگل ها گفت: زمانی که این اقدام انجام شد استدلال شان این بود که دام می رود به جنگل و جنگل را تخریب می کند اما بهترین حافظان جنگل دامداران هستند و اگر ما این 14 میلیون هکتار جنگل را به آنان برگردانیم بیش از 14 هزار اشتغال ایجاد می شود.

وی افزود: حداقل 6 میلیون تن بلوط در جنگل تولید می شود که از بین می رود این در حالی است که کل علوفه وارداتی کشور 7 میلیون است که سال گذشته در همین زمینه نیز دچار مشکل شدیم و برای چه باید این 6 میلیون تن بلوط از بین برود و ما هیچ استفاده ای از آن نبریم.

 بنابراین باید تصمیمات خود را عوض کنیم.
وی ادامه داد: در همین جنگل ها می شود گیاهان دارویی پرورش داد اما ما این 14 میلیون هکتار را از بهره برداری خارج کردیم و اگر محدودیت استفاده از آن را برداریم یک ثروت عظیم برای ملت خواهد شد.

احمدی نژاد پیشنهاد استفاده از معادن را پیشنهاد دوم دولت برای قطع هزینه های دولت از درآمدهای نفتی دانست و گفت: معادن کشور قابل تقسیم به 250 هزار بلوک معدنی است اما الان کمتر از 15 هزار بلوک از آن استفاده می شود.

 باید بیاییم به مردم بگوییم اینها بلوک های معدنی است هر کس که آن را اکتشاف کرد می تواند چند سال خودش از آن بهره برداری کند.
وی راهکار سوم دولت را هدفمندی یارانه ها دانست و گفت: هدفمندی یارانه ها استفاده از منابع ملی است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false