true

برگزیدههای نخستین جشنواره طنز «خطخطی» در قالب یک مجموعه ۱۶جلدی منتشر شد.

این مجموعه که با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه در انتشارات خطخطی منتشر شده با این کتابهای همراه است: «دو تفنگدار ناشی!» نوشته هادی خورشاهیان (در ۱۷۶ صفحه با قیمت ۲۱۵۰۰ تومان)، «یکی منو از دست داداشم نجات بده» از هادی خورشاهیان (در ۱۲۸ صفحه و بهای ۱۶۵۰۰)، «یک بچه نخستین باهوش نه، خیلی خیلی باهوش» نوشته عباس قدیرمحسنی (در ۲۸۸ صفحه با قیمت ۲۵۰۰۰ تومان)، «قصه نه چندان عاشقانه من و بابات» نوشته یگانه شیحالاسلامی (در ۴۶ صفحه با بهای۱۱۵۰۰ تومان)، «در انجمن خانمهای شیک+ پنج داستان دیگر» از حمیدرضا زاعی، میثم نجفی، ابراهیم عظیمی، اسماعیل زرعی و محمد شکوهی (در ۷۲ صفحه با قیمت ۱۲۹۵۰ تومان)، «غولی قوری+ به روح حاکم» از مرضیه پژوهانفر و سیدمیثم موسویان (در ۷۲ صفحه با بهای ۱۲۹۵۰ تومان)، «قاسم قصاب» از سارا خندان و خادم رضا (در ۳۲ صفحه با قیمت ۱۲۵۰۰ تومان)، «گردن دراز» نوشته سارا سعیدی(در ۳۲ صفحه با قیمت ۱۲۵۰۰ تومان)، «انتقام گازانبری ملوک گربه» نوشته سحر پیرمرادی در ۴۸ صفحه با بهای ۱۰۵۰۰ تومان)، «سبیل شاه عباس» نوشته مجید شفیعی (در ۴۰ صفحه با قیمت ۹۵۰۰ تومان)، «مذاکره با خر درون+۳ داستان دیگر» نوشته محسن رحیمیزاده، سیده زینب ابراهیمیان شیاده، مهدی محمدی و فاطمه زارع (در ۸۰ صفحه با قیمت ۱۲۹۵۰ تومان)، «ناخدا املت» نوشته بهروز شیدا (در ۸۰ صفحه با بهای ۱۲۹۵۰ تومان)، «مشق خیس+ ۲داستان دیگر» از محمدطاها آماده، پریسا صادقی و پوریا اسکندرزاده (در ۸۰ صفحه با قیمت ۱۲۹۵۰ تومان)، « دوتا فیل یا دوستیِ خرطومی+عشق خرکی» نوشته سارا شجاعی و کبری بابایی لیچانی (در ۶۴ صفحه با بهای ۱۱۵۰۰ تومان)، «فیلم سیمنمایی» نوشته مهدی باتقوا (در ۷۲ صفحه با بهای ۱۲۹۵۰ تومان) و «ما همه مرغیم+ به خاطر یک پشه» نوشته اعظم رادپور و علی اطهری (در ۷۲ صفحه با قیمت ۱۲۹۵۰ تومان).
سمیه بیگدلی، امیر مفتون، آرش عادلی و شهاب شاهمحمدی تصویرگران کتابهای این مجموعه هستند.
در معرفی ناشر مجموعه «طنزهای خطخطی»آمده است: سهم داستان طنز در فرهنگ مکتوب ما نسبت به کشورهای صاحب عنوان در این زمینه اندک و نیز به نسبت طنازی مردم کشور بسیار کم است و همین اندک آثار هم به فراخور مسائل روز در مجلات و روزنامهها و.. به چاپ میرسند که آثاری دارای تاریخ مصرف بوده و نمیتوان از آنها به عنوان ادبیات ماندگار یاد کرد.
با اینکه مقوله طنز در هر هنری من جمله سینما، شعر و .. همیشه مورد اقبال عموم مردم جامعه بوده و هست اما اینکه در ادبیات شاهد این کمفروغی هستیم کمی عجیب به نظر میرسد.
شاید دلیل عمده آن به بازار نحیف نشر کشور بر میگردد و اینکه چرخهای زنگزده اقتصادی نشر به سختی میچرخد. در این وانفسا طبیعی است که ناشران هم ریسک نکرده و اگر هم به سراغ طنز میروند، به دنبال کارهای شناختهشده باشند.
با این حال انتشارات خطخطی برای پُر کردن بخشی از این خلا در بازار کتاب و نیز شناسایی نویسندگان مستعدی که شاید جایی برای عرض اندام نداشتهاند جشواره داستان طنز خطخطی را به راه انداخت.
فراخوان جشنواره در اردیبهشتماه سال ۹۶ به دست مخاطبان سراسر کشور رسید و نکته قابل توجه در آن، عدم محدودیت و خودسانسوری نویسنده بود تا تمام ظرفیتهای نویسندگان کشور حتی نویسندگان گمنام آشکار شود.
خوشبختانه استقبال خوبی شد و ۲۱۴۸ داستان به دبیرخانه ما ارسال شد. در نهایت ۱۵۰ اثر به دور پایانی این جشنواره راه یافته که با وسواس و دقت بیشتری مورد بررسی قرار گرفتند.
این جشنواره در دو گروه سنی نویسندگان زیر ۱۸ سال و بالای ۱۸ برگزار شد و در نهایت طی مراسم اختتامیهای نتایج آن اعلام شد و نفرات برتر و برگزیده معرفی شدند و جوایز خود را دریافت کردند. پس از آن کتابها چاپ شدند و در سه نوبت در باغ کتاب تهران مراسم رونمایی برگزار شد.
منبع خبر:خخبرگزاری ایسنا
true
true
https://parsipress.ir/?p=73608
true
true