true
سخنگوی دستگاه قضا در سی و هفتمین نشست خود در حاشیه پاسخ به 15 سوال داغ خبرنگاران از پشت پرده بازار ارز و شرایط بازدید رئیس جمهور از زندان اوین خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر غلامحسین محسنیاژهای در سی و هفتمین نشست خبری خود در مورد گزارش اخیر احمد شهید گفت: ما به جهات گوناگون این گزارش و امثال آن را قبول نداریم زیرا آنها ثابت کردهاند که در تهیه گزارش بیطرف نیستند و از سوی دیگر برای تهیه گزارش سراغ افرادی میروند که خود یا فراری، مجرم یا ناشناس هستند و دستشان به خون ملت آلوده است؛ مانند منافقین.
وی افزود: از سوی دیگر آنها نسبت به بعضی از مبانی حقوقی ما ایراد وارد میکنند ما در این زمینه مدعی هستیم که بیایند و گفتوگو کنیم که مشخص شود قوانینی که از سوی اسلام مطرح میشود صحیح است یا قوانینی که مورد نظر آنها است طبق ضوابط بینالمللی آنها حق ندارند به حقوق ما معترض شوند. همچنین به دلیل اینکه آنها خصمانه برخورد میکنند ما حاضر نیستیم نمایندهای از سوی آنها که گزارشاتش مغرضانه است را بپذیریم.
محسنیاژهای ادامه داد: آیا آنها امروز قائل به برخورد با فساد اقتصادی، پولشویی، جرایم سازمانیافته و تروریسم هستند یا خیر؟ آیا احمد شهید از آنچه در افغانستان، عراق و بحرین میگذرد خبر ندارد؟ ایران خود قربانی تروریسم است و امروزه برای مقابله با باندهای مواد مخدر هزینههای مادی و معنوی میدهد آیا مخالف حقوق بشر است؟ چرا فردی فراری که متهم به فساد مالی است را تحویل نمیدهند؟ اینترپل و پلیس کانادا باید جواب دهد ما هر مدارکی که خواستهاند نیز به آنها دادهایم. به چه توجیهی منافقین که دستشان به خون هزاران نفر آلوده است را تحویل ایران نمیدهند؟ ما چنین گزارشاتی را قبول نداریم.
سوال خبرنگار پاسخ سخنگوی قوه قضائیه
پرونده شکایت دولت از شهرداری تهران در دوران وزارت شما در اطلاعات چه شد؟ تا جایی که حافظهام یاری میدهد، تا وقتی در وزارت اطلاعات مشغول به کار بودم تحقیقاتی صورت نگرفته بود یا اینکه اگر تحقیقاتی کردهاند نمیدانم به چه نتیجهای رسیده است.
پرونده شکایت از پورمحمدی به کجا رسید؟ به دلیل روحانی بودن وی، پرونده ایشان به دادسرای ویژه روحانیت منتقل شد. همچنین دادسرا ایشان را دعوت کرد و از وی تحقیقاتی به عمل آوردند. ایشان بر خلاف بسیاری از افرادی که وقتی دعوت میشوند سر و صدای زیادی راه میاندازند خیلی راحت به آنجا رفت و قرار منع تعقیب برای وی صادر شد.
چرا رسیدگی به برخی پرونده ها طولانی می شود؟ در بعضی از اینها تحصیل دلیل کار آسانی نیست. باید در سازمان یا نهادی رفت و از آنها سوالاتی کرد و بعضا کار به کارشناسی نیاز دارد. همچنین ممکن است زمان ببرد اما به همه اینها رسیدگی خواهد شد.
آیا «زنوزی»مالک باشگاههای تبریز و سهامدار بانکی آزاد شده است؟ وی با قرار وثیقه 500 میلیارد تومانی آزاد شده است.
آیا حسین هدایتی مالک مجموعههای ورزشی استیلآذین و عضو سابق هیاتمدیره باشگاه پرسپولیس پرونده دارد؟ مورد پیگرد قضایی قرار گرفته است.
وضعیت پرونده امیر میرزایی حکمتی که به اتهام جاسوسی دستگیر شده است چه شد؟ همانطور که گفته شد حکم این پرونده در دیوان عالی کشور نقض شد و در حال رسیدگی است اما هنوز منجر به صدور حکم قطعی نشده است.
آیا معاون اول رئیس جمهور در دادگاه بیمه حاضر می شود؟ اولا نام اشخاص را نبرید و منتظر باشید انشاءالله هر وقت که دادگاه تشکیل شد شما حتما مطلع میشوید.
آیا ارتباط تلفنی هاشمی با فرزندش در زندان صحیح است؟ اگر قاضی احساس کند که تماس گرفتن ایشان با وکیل و خانوادهاش بلامانع است اجازه ملاقات یا تماس داده میشود و وکیل هم میتواند با حضور بازپرس یا بدون حضور او ملاقات داشته باشد ولی اگر چنانچه بازپرس احساس کند که هرگونه تماسی با هر فردی حتی وکیل متهم موجب اخلال در تحقیقات میشود این اجازه را نمیدهد.
قرار بازداشت مهدی هاشمی رو به اتمام است آیا تمدید می شود؟ در پارهای از موارد مثلا در اتهامی مانند ارتشاء بازداشت موقت برای یک ماه الزامی است. در مواردی به لحاظ وجود بیم تبانی، فرار و امحای آثار جرم، قرار بازداشت موقت صادر میشود. این نوع قرار با مرتفع شدن جهت بازداشت میتواند تبدیل شود. به طور مثال یک نفر را بازداشت کردهاند و به خاطر اینکه نفر بعدی فراری است بیم تبانی میرود. ممکن است یک سال از بازداشت این فرد نگذشته باشد و نفر دوم را هم دستگیر کنند که در این صورت بیم تبانی از بین میرود و قرار بازداشت را به قرار وثیقه یا کفالت تبدیل میکنند. یا مثلا اسناد و مدارکی مخفی شده است و بیم تبانی میرود که اگر فرد آزاد شود اسناد را از بین میبرد.چنانچه این موارد به مدت دو ماه باقی ماند، بازپرس پرونده اگر بخواهد قرار بازداشت را تمدید کند باید مجددا قرار بازداشت صادر کند و آن را به رویت وکیل او برساند و به دادگاه ارسال کند. در صورتی که دادگاه قرار بازداشت را تایید نکند بازپرس قرار بازداشت را تبدیل خواهد کرد.
پرونده عاملان شهادت دانشمندان هسته ای در چه وضعیتی است؟
نگاه همه این است که رسیدگی به این پروندهها تسریع شود و دارد تسریع هم میشود. در بعضی از این موارد حکم صادر و اجرا شد ولی بعضی از آنها در حال رسیدگی است و هر موقع قطعی شد شما و مردم حتما مطلع میشوید.
آیا بیان فروش ارز از سوی بانک مرکزی به نقل از یکی از مسئولان در مجلس صحت دارد؟ از مجلس چیزی به ما منتقل نشده است اما اینکه آیا این مطالب صحت دارد یا خیر باید از کسانی بپرسید که این مطالب را بیان کردند زیرا من در آن جلسه حضور نداشتم.
فردی که به جرم قاچاق مواد مخدر قرار بود اعدام شود ولی حکمش به حبس ابد تبدیل شد صحت دارد؟
اگر کسانی که مجازاتشان اعدام باشد شخص قاضی نمیتواند در حکم تخفیفی ایجاد کند اما در جاهای دیگر اگر قاضی دستش باز باشد میتواند حکم را تغییر دهد ولی در مورد مواد مخدر به لحاظ اینکه خواستند این مبارزه، مبارزه سختگیرانهای باشد تخفیفی بدون گذراندن پروسه قانونی امکانپذیر نمیباشد، همچنین در خصوص اعدام اگر قاضی احساس کرد فرد مجرم طبق میزان و نوع مواد حکمش طبق قانون اعدام است نمیتواند تخفیف دهد یعنی حق چنین کاری را ندارد اما میتواند تقاضا کند که یک درجه عفو به او تعلق گیرد.
مشاهده شده برخی رسانهها و خبرگزاریها اسناد دولتی را منتشر میکنند؟ اگر روشن شود سند طبقهبندی شدهای را در سایت یا سایر رسانهها منتشر کردهاند حتما برخورد میشود.
با توجه به اینکه منطقه آهوان کیش به صورت شبانه تخریب شده و ساخت و سازهایی در آن صورت گرفته که این ساختوسازها مربوط به شرکت اماراتی است که مالک این شرکت بارها اظهارات ضد ایرانی در خصوص جزایر سهگانه داشته است آیا دادستانی در این زمینه ورود کرده است؟ هر دو مورد در دستگاه قضایی مطرح شده است. بحثی که وجود دارد چگونگی بسته شدن قرارداد با آنها بوده که سازمانهای ذیربط در حال بررسی این موضوع هستند که آیا چنین قراردادی درست بوده است یا خیر و یک بخش دیگر در مورد تخریب محیط زیست است و از هر دو جهت پرونده مفتوح است و امیدواریم آنچه که منافع کشور است منجر به حکم شود.
پیش از ظهر امروز مردی در یکی از خیابانهای تهران پس از مصرف شیشه در مدت زمان کوتاهی 11 نفر را مجروح و یک نفر را به قتل رسانده است. آیا این مطلب صحت دارد یا خیر؟ اطلاعی ندارم
محسنیاژهای در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حقوق بشریها دولت افغانستان را به خاطر مقابله نکردن این کشور با اعدام اتباعش در ایران محکوم کرده است، تصریح کرد: خیلی جالب است که مدعیان دفاع از حقوق بشر که افغانستان را سالهای سال است اشغال کردهاند، هر نوع جنایتی در آنجا انجام میدهند و زن و مرد را میکشند و در این موارد معترض نمیشوند اما نسبت به این قضیه که مواد مخدر یکی از معضلات است و اگر راست بگویند همه میخواهند با آن مبارزه کنند، اگر این سازمان راست میگوید، ببیند که چه کشورهایی از تولید موادمخدر و مخرب حمایت میکنند و با مافیای توزیع موادمخدر مبارزه کنند.
وی ادامه داد: اینها باید از ایران قدردانی کنند که داریم در مبارزه با موادمخدر هزینههای مادی و معنوی میدهیم. ما حتی با ترانزیتکنندهها برخورد میکنیم و اگر ما با این افراد چه تبعه ایران باشند و چه تبعه افغان برخورد کنیم، باید از ما حمایت و قدردانی کنند.
مقامات افغانستان خواستار مبارزه ایران با قاچاقچیان مواد مخدرند
محسنیاژهای تصریح کرد: من به شخصه در چند سال اخیر با چندین نفر از مقامات افغانستان در این رابطه دیدار داشتهام و آنها از خدا میخواهند که این قاچاقچیان شناسایی و محاکمه شوند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: الحمدلله ایران و افغانستان در معاضدتهای قضایی مشکلی ندارند و هر دو کشور خیلی دلسوزتر از سازمان دفاع از حقوق بشر هستند.
وی در مورد بازار ارز گفت: بحث قاچاق و قیمت طلا و ارز با هم ارتباط دارند ولی یکی نیستند و نمیشود برای همه آنها یک نسخه پیچید. البته بالا رفتن قیمت اینها در قیمت اجناس هم تاثیر دارد ولی با هم یکی نیستند.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در یک بخش از قضایا، دشمن بدون تردید در طول مدت بعد از انقلاب به هر نحوی فشار آورده است که از همه اینها هم دشمن استفاده کرده و الان هم به هر شکلی که بتواند اعم از نظامی، اقتصادی، سیاسی و … استفاده میکند.
مردم با فشار اقتصادی تسلیم دشمن نمیشوند
محسنیاژهای تصریح کرد: در حال حاضر هم میدانید که جنگ اقتصادی با ما در اولویت دشمن است یعنی الان مسائل نظامی و سیاسی در اولویت دشمن نیست و احساس دشمن این است که مردم ما با فشار اقتصادی به تنگ میآیند و به زعم آنها در جهت خواسته دشمن حرکت میکنند که این واقعا خیال باطلی است که مردم ایران با این فشارها تسلیم شوند. البته مردم مشکلاتی دارند و با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند اما اینکه در جهت خواست دشمن حرکت کنند؛ به هیچ وجه.
وی با طرح این سوال که آیا فشارهای دشمن بیتاثیر است؟ گفت: این فشارها حتما بیتاثیر نیست اما اینکه ملت ما تسلیم میشود، قطعا اینطور نیست و خیال باطلی در سر دشمن است.
دادستان کل کشور با بیان اینکه بحث دیگر مدیریت مساله است، اظهار کرد: مدیریت مساله، کنترل بازار صرفنظر از قیمتهاست و کنترل بازار یک وظیفه جدی دولت است. اگر چنانچه کنترل بازار را با ظرفیتهای مختلفی که در اختیار دولت است انجام دهند وضع یکجور خواهد بود و اگر کنترل صورت نگیرد ممکن است نتیجه دیگری به بار بیاید.
محسنیاژهای با بیان اینکه بحث ارز در بسیاری از جریانهای ما تاثیرگذار است، اظهار کرد: این در همه جا صدق میکند که اگر تقاضا زیاد و عرضه کم باشد به طور طبیعی قیمت بالا میرود و یک قسمت از فشارهای دشمن هم به اینجا برمیگردد. دشمن فشارهایی در رابطه با فروش نفت و تحریم سیستم بانکی وارد کرد و به همین خاطر ممکن است که عرضه به نسبت سالهای قبل کمتر شود.
وی تصریح کرد: یک بحث دیگر به اصطلاح مدیریت مشخص ارز است و این غیر از مدیریت بازار است. در راستای مدیریت ارز، آن مقداری که برای ورود کالا اختصاص پیدا میکند یک بخش این است که صادرکننده موظف است ارز را به کشور برگرداند و یا اینکه جنسی که دولت میخواهد به کشور بیاورد. اینجا حتما یکی از وظایف دستگاههای اجرایی این است که وقتی میبیند محدودیتهایی ایجاد شده است باید ببیند که این ارزها بهتر است به کجا و چه کالایی اختصاص داده شود؟ آیا هر کسی ثبت سفارش کرد، به او السی بدهیم؟ حتی اگر وثیقه و همه شرایط را داشته باشد.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: اینجا حتما وظیفه دستگاههای اجرایی است که باید کنترل کنند و کنترل میکردند. چنانکه گفته میشود مثلا فردی ارز را برای خرید ماشین پورشه و کذا که ما فقط اسم آنها را میشنویم و میگویند 300 یا 400 میلیون تومان است اختصاص داده است. این بخش دیگر مربوط به دشمن نیست و ما باید مدیریت کنیم.
محسنی اژهای همچنین با اشاره به روند ثبت سفارش کالا برای اختصاص ارز دولتی گفت: بانک مرکزی و بانکهایی دیگر در پروسه اختصاص ارز درگیر هستند اما آیا بانک عامل و بانکهای دیگر با هم هماهنگند؟ اگر نیستند چه کسی باید آنها را هماهنگ کند؟ اگر ثبت سفارش میشود برای چه کالایی این کار صورت میگیرد؟ آیا نظارت میشود چقدر ارز اختصاص داده میشود؟ آیا ارز اختصاص یافته صرف همان کار میشود؟
وی با بیان اینکه اینها چیزهایی است که باید مدیریت شود، گفت: ما اگر یک پرتال ارزی داشته باشیم که همه بانکها هماهنگ باشند و بدانند ارز را برای چه میدهند و آیا کالا وارد شده است یا خیر، مشکلی وجود نخواهد داشت.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: فرض کنیم کالایی با ارز مرجع وارد شد اما آیا کسی که کالا را وارد کرده میتواند آن را با هر قیمتی بفروشد؟ یک بخش عمده در اینجا به کنترل سازمان تعزیرات حکومتی برمیگردد که زیر نظر دولت است و من در اینجا بارها عرض کردم که اگر سازمان تعزیرات کمک بخواهد قوه قضاییه برای این کار آماده است.
سخنگوی دستگاه قضایی در ادامه نشست روز دوشنبه خود با خبرنگاران با اشاره به سوء استفادهکنندگان از فضای ایجاد شده در بازار ارز گفت: سوء استفاده کنندگان از این فضاها هنگامی که مشاهده میکنند میان چهار دستگاه مذکور هماهنگی وجود ندارد از روزنهها استفاده میکنند. در میان این افراد کسانی هستند که قصد ضربه زدن به نظام و ناراضیکردن مردم را دارند و تعمدی اقدام به اخلال میکنند. کسانی نیز صرفا به خاطر منفعتجویی این کار را انجام میدهند و قصد ضربه زدن به نظام را ندارند.
حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای افزود: هنگامی که بازار اینگونه میشود سکه و ارز به کالای سرمایهای تبدیل میشود و کسانی اقدام به خرید ارز میکنند تا سود ببرند و در این شرایط مشتریهای طلا و ارز بسیاری از آحاد مردم میشوند که قصد اخلال و ضربه زدن ندارند.
محسنی اژهای افزود: چنانچه روزی قوه قضاییه احساس کند که نیاز است وارد میدان شود حتما وارد خواهد شد اما برای شناسایی عوامل مخرب در این مساله باید پلیس اقتصادی و سیستم اطلاعاتی وارد شوند و اخلالگران را شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی کنند. یقینا دستگاه قضایی با کسانی که اخلال کردند یا بخواهند در امر بازار طلا و ارز اخلال کنند بدون هیچ اغماضی برخورد میکند و ما در این راستا قانون اخلالگران را داریم.
حدود 40 نفر در جریان نوسانات بازار ارز دستگیر شدند
وی در خصوص افراد دستگیر شده در این رابطه گفت: کسانی که تاکنون دستگیر شدهاند بیش از 40 نفر هستند و شاید اکنون تعداد آنها از 40 نفر گذشته باشد. البته این به معنای آن نیست که همه آنها اخلالگر هستند. این افراد با یکدیگر متفاوتند.
سخنگوی دستگاه قضایی ادامه داد: در میان این افراد با دو سه طیف از لحاظ سواد، سن و شرایط اجتماعی مواجه هستیم. یک زن نیز در میان آنها وجود دارد. این افراد چندگونه تخلف کردهاند؛ نخست اینکه طلا را به خارج از کشور قاچاق کردهاند و باز هم به صورت قاچاقی وارد کشور کردهاند. شیوه دیگر این که طلا را قاچاق کرده و در آنجا به دلار تبدیل کردند و سپس به صورت قاچاقی وارد کشور کردند. دسته دیگر نیز در وارد یا خارج کردن قاچاقی دست نداشتهاند ولی در داخل به عنوان باندهای تشکل یافته و مدیریت شده به گونهای هماهنگ میکردند که دلار وارد شده در بازار را جمع کرده و هنگامی که گران میشد مجددا وارد بازار میکردند.
وی ادامه داد: در این راستا سیستم توزیع ارز نیز باید مورد توجه قرار گیرد. آیا زمانی که سیستم بانکی ارز را توزیع میکرده این اقدام به طور صحیح صورت گرفته یا غلط. اینگونه مورد را دستگاههای نظارتی، مجلس و دولت بررسی میکنند تا دریابند اشکال از کدام ناحیه بوده است یا اینکه آیا عمدی صورت گرفته یا اقدامی کارشناسی بوده که جواب نداده است.
یک نفر از بازداشتشدگان اخیر ظرف سه ماه سود خالص میلیاردی داشته است
محسنی اژهای تاکید کرد: با این دستگیریها تا کنون اثبات نشده که دستگاه موظف و مسئولی خدای نکرده خواسته خیانت کند اما این که آیا کار صورت گرفته صحیح بوده یا خیر باید بررسی شود. از افراد دستگیر شده تحقیق میشود و اگر جرمشان ثابت شد بدون هیچ اغماضی با آنها برخورد میشود. در تحقیقات از یکی از این افراد مطرح شده که وی بیان کرده ظرف سه ماه یک میلیارد سود خالص داشته است.
true
true
https://parsipress.ir/?p=2604
true
true