true
چه آنها که کسب و کارشان مستقيماً با دلار سر و کار دارد و چه آنها که برنامه سرمايهگذاري روي دلار را دارند، به خوبي از اهميت نوسانات اين نرخ ارزي مهم با خبر هستند.
مردمي که ميخواهند سرمايههاي خرد و کلان خود را به پاي دلار بريزند، بايستي بدانند که اين سرمايهگذارياشان سودده است يا خير. بايد بدانند نوسان نرخ ارز طي سه ماه، شش ماه و يا يک سال همراستا با رشد تورم است يا خير. با دقت در جدولهاي زير ميتوان به خوبي دريافت که دلار در چه بازههاي از سال رشد ميکند و در چه بازههايي افت ميکند. روند ثبات اين نرخ نيز ميتواند در نوع خودش قابل توجه باشد.
طي يک ماه: بدون ترديد رکوردزني دلار در همين شهريور ماه رخ داد. يعني همان ايامي که شايعات 3000 توماني شدن قيمت دلار شنيده ميشد. اواخر مرداد ماه ايامي بود که بانک مرکزي به حربههاي مختلف و با تزريق دلار، بازار را تا حدي کنترل کرده بود. اوج داستان هفته سوم شهريور بود. زماني که کسي پيشبيني نميکرد دلار آرام شود.
طي سه ماه: تير ماه گذشته طبعاً به دليل آغاز فصل تابستان و شروع مسافرتها، اين نرخ با توجه به افزايش بازار تقاضا بالا کشيد. شوک اندکي که تا اواخر تير و اوايل مرداد بيشتر دوام نياورد. پيش از شوک بزرگ شهريور، يک بار هم در هفته سوم مرداد ماه شاهد يک ارتعاش ارزي بود. اينطور به نظر ميرسد که در هفته سوم هر ماه اتفاقات مهمي رخ ميدهد.
طي شش ماه: بعد از تعطيلات عيد و آن گراني اسفند سال 90، آرام آرام شاهد نزول سريع قيمت دلار بوديم. البته کاهش نرخ دلار در ارديبهشت را به دليل افزايش نرخ بيکاري عنوان کردهاند. يعني همان فرمول عرضه و تقاضاي هميشگي. در خاطرمان هست که بسياري در همين دوره مبالغ هنگفتي را بابت خريداري دلار پرداختند. خرداد ماه روند رو به رشد قيمت، کمي تندتر شد ولي نه در آن حد که از پيشبينيها خارج شود.
طي يک سال: در نماي يک ساله شاهد هستيم که تقريباً دلار به نسب زمان مشابه خود در 90 حدود 2 برابر گرانتر شده است. همه اينها در حالي است که بزرگترين شوک ارتعاش دلار سال 90 در آذر ماه اتفاق افتاد. دلار آذر ماه سال 90 برابر دلار مرداد ماه سال 91 است.
true
true
https://parsipress.ir/?p=2657
true
true