true
هر زمان که وضعيت يورو بسامان باشد، صنايع ایرانی برای لحظاتی هم که شده، خوشحال خواهند بود.
به دنبال بحران سیال در یونان که بیم سرایت آن به اقتصاد سایر کشورهای ناحیه یورو همچون اسپانیا، پرتغال، ایسلند و ایرلند هم میرفت، ارزش یورو به پایینترین سطح خود طی 13 ماه اخیر رسید. به گونهای که امروز قیمت ارز مشترک اروپا تقريباً در همان جایی قرار دارد که سال گذشته در همین روزها قرار داشت.
کاهش ارزش یورو در برابر ریال بازتاب متفاوتی روی بخش دولتی و خصوصی اقتصاد ایران دارد. نزديک به 80 درصد واردات کشور را تجهیزات و ادوات صنعتی و کالاهای مصرفی در این حوزه به خود اختصاص داده که بخش عمدهای از آن، از مبدا بازارهای صادراتی یورو راهی بازار ایران میشود.
با این حساب، کاهش ارزش برابری یورو در مقابل سایر ارزها و تقویت ریال در برابر یورو، هزینه واردات را برای بسیاری از صنعتگران تا حد قابل ملاحظهای کاهش داده است. در همین حال، کاهش ارزش یورو در برابر ریال، منجر به تقویت ارزش دلار در برابر ریال شده است.
به بیان دیگر اثرات کاهش ارزش یورو همانند یک تیغ دو دم تاثیر دوگانهای بر بخش صنعت گذاشته است. تقویت دلار نیز منجر به افزایش درآمد بنگاههای صادراتگرا میشود. کاهش ارزش یورو ميتواند یک فرصت مناسب برای صنعتگران به حساب آید تا با خرید ارزانتر تجهیزات و مواد اولیه، از اثر تورم وارداتی و رشد هزینههای عملیاتیاشان را بکاهد.
اين صنعتگران به دلیل سیل واردات کالاهای چینی به کشور، مترصد فرصتی برای باز پس گیری سهم خود از بازارهای داخلی هستند که جز با کاهش قیمت تمامشده در دسترس نخواهد بود.
نوسان یورو و تاثيرات نه چندان بد آن
به گفته رئیسکل بانک مرکزی با توجه به اینکه قسمت اعظم سبد ارزی کشورمان یورو است، افزایش ارزش ریال در مقابل یورو در یک ماه اخیر به نفع ایران شده است. بهمنی ميگويد: با توجه به شرایط جهانی، ارزش پول ملی ما وضع بسیار خوبی دارد و هیچ نگرانی در این باره نداریم و پشتوانه ذخایر ارزی خوبی در کشور داریم.
روند نوسان ارزش یورو برابر دلار
در هفته های اخیر بحران بدهی های یونان، موجب نوساناتی در نرخ تبدیل یورو به دلار یا ارزش یورو نسبت به دلار شده است. به دلیل تعهد آلمان و فرانسه به ارائه برنام های برای محافظت از بانکها و حوزه یورو در برابر بحران فزاینده بدهیها، یورو در برابر دلار بیشترین میزان تقویت روزانه در ۱۵ ماه گذشته خود را تجربه کرد.
يورو در يك ماهه گذشته
اواخر مرداد ماه سال گذشته، يورو در مرحله افول بعد از يک دوره شديد افزايش قرار داشت. ماه گذشته هر يورو را تقريباً 2600 تومان خريد و فروش ميکردند. سير صعودي اين نرخ ارز روز به روز با رسيدن به هفته دوم در حد 100 يا 200 تومان ادامه پيدا کرد. هفته دوم شهريور روزهاي ثابتي براي يوروي 2700 تا 2800 توماني بود. اما ناگهان آن شوک مرگبار هفته سوم که دلار را به کهکشان پرتاب کرد، دامان يورو را نيز گرفت. يورو طي چند روز معادل 3300 تومان شد. مثل هميشه 10 گام به جلو يک گام به عقب. يورو آرام آرام روي مرز 3100 تا 3200 تومان نشست.
يورو در سه ماهه گذشته
نمودار تغيير فصلي يورو تابعي از آغاز و پايان فصل تابستان است. تير ماه بود که يورو کار خود را با حدود 2300 تومان آغاز کرد. مرداد شروع نشده بود که يک بار هم قيمتش به 2200 تومان رسيد. مرداد ماه، روزهاي پرتلاطم يورو بود. هفته سوم مرداد تصور ميشد که شديدترين قيمت يورو با 2700 تومان تجربه شده است.
يورو در 6 ماهه گذشته
هيجان آغاز سال جديد، به تبع با شور رواني افزايش نرخ همه ارزها همراه بود. يورو نيز از اين قاعده مستثني نيست. نمودار نشان ميدهد که در طي همان فروردين، يورو مدام پايين کشيد تا جايي که يک بار هم روي 2000 تومان نشست.
يورو در يكساله گذشته
سال گذشته در همين ايام بود که يورو روياييترين روزهاي خود را تجربه ميکرد. بحران اتحاديه اروپا و به خصوص يونان اگر براي هيجکس سود نداشت، براي صنعتگران ايراني بسيار عالي بود. به مدت سه ماه يورو را روي مرز 1750 تومان ميبينيم. شهريور سال 1390 نبض افزايش يورو کمکم تپيدن گرفت و با آغاز فصل مدارس همهچيز به صورت برقآسا افزايش پيدا کرد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=2656
true
true