true
همكاری های فرهنگی بخشی از چارچوب فعالیت سازمان همكاری شانگهای را تشكیل می دهد كه ایران با داشتن تمدن هزار ساله و فرهنگ غنی می تواند به عنوان محور این همكاری ها مورد توجه قرارگیرد.
ایرانیان بیش از 10 هزار سال پیش دارای تمدن بودهاند. از این رو، ریشهی بسیاری از دستاوردهای بشر را در این تمدن میتوان یافت.
سرزمین ایران علاوه بر برخورداری از فرهنگی غنی، خاستگاه بسیاری از دانشمندان، محققان، طبیبان، نویسندگان و شاعران زیادی بوده است بطوری كه اكنون بسیاری از آثار و كتاب های این دانشمندان در دانشگاه های معتبر جهان تدریس می شود.
در زمان حاضر كمتر از 7 میلیارد انسان در كره خاكی زندگی می كنند كه 25 درصد این جمعیت در كشورهای عضو سازمان همكاری شانگهای بسر می برند.
اكنون چین، روسیه، ازبكستان، قرقیزستان، قزاقستان و تاجیكستان به عنوان اعضای اصلی و ایران، هند، پاكستان و مغولستان به عنوان اعضای ناظر سازمان همكاری شانگهای را تشكیل می دهند.
سازمان شانگهای بخشی از فعالیت های خود را به همكاری های فرهنگی اختصاص داده كه در این بخش كشورهای مختلف ازجمله ایران می توانند به تبادل محصولات فرهنگی خود میان دیگر كشورهای عضو و ناظر بپردازند.
به همین منظور وزیران فرهنگ كشورهای عضو سازمان همكاری شانگهای برای نخستین بار در 12 آوریل2002 سند همكاری مشترك فرهنگی را در نشست پكن امضا كردند.
در این راستا برای سرعت بخشیدن به همكاری های مشترك فرهنگی، اعضای سازمان در سال 2005 جشنواره و نمایشگاه مشتركی در شهر آستانه در كشور قزاقستان برگزار كردند.با این وجود ناظران فرهنگی معتقدند كه ظرفیت فرهنگی كشورهای عضو و ناظر برای گسترش همكاری های فرهنگی بیش از وضع موجود است و لازم است كشورهای یاد شده در نشست های آتی خود بیشتر به این موضوع بپردازند.
به گفته كارشناسان، غرب و امریكا در تلاش هستند كه فرهنگ خود را در منطقه گسترش دهند كه برای مقابله با این تهاجم، تبادلات فرهنگی بین كشورهای عضو و ناظر ضروری به نظر می رسد.
در همین حال وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پیشینه تاریخی، فرهنگی، ظرفیتها و تواناییهای بالقوه جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگ و هنر، تصریح كرد: تهران میتواند محور و مدار فعالیتهای فرهنگی و هنری سازمان همكاری شانگهای باشد.
سید محمد حسینی افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد همكاری های فرهنگی خود با كشورهای عضو سازمان همكاری شانگهای را گسترش دهد.
وی خاطر نشان كرد اگر خواستار كشورهای قدرتمند و قوی هستیم، چاره ای جز تقویت همكاری ها در عرصه های مختلف نداریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دنیای غرب و آمریكا برای دست یابی به اهداف شوم خود در تلاشند تا فرهنگ خود را بر تمامی جهان حاكم كنند.
حسینی با ضروری خواندن همكاری فرهنگی میان كشورهای عضو سازمان همكاری شانگهای گفت: اكنون ارتباط خوب فرهنگی میان ایران و كشورهای عضو سازمان همكاری شانگهای وجود دارد كه می توان با استفاده از فرصت ها، شتاب بیشتری به این روابط بخشید.
وی از خواهرخواندگی میان شهرهای ایران و چین، انعقاد یادداشت تفاهم همكاری بین فرهنگستان های هنر ایران و چین و قرارداد همكاری میان خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا) و خبرگزاری چین ( شین هوا ) به عنوان بخشی از همكاری های فرهنگی و رسانه ای میان دوكشور نام برد و خواستار عملیاتی شدن توافقنامه های همكاری میان دوطرف شد.
نشست جدید سازمان همكاری شانگهای قرار است پس از نیمه دوم خردادماه جاری با حضور سران كشورهای عضو و ناظر در چین برگزار شود.
true
true
https://parsipress.ir/?p=1198
true
true