×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی با بیان اینکه مرکز مبادلات ارزی به جای یورو به صادرکنندگان یوآن می‌دهد، گفت: دلالانی هم در چین فعال شده‌اند که یوان صادرکنندگان را به یورو تبدیل کنند و سودهای کلان به جیب بزنند.

حمد مروج رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی در نشست خبری امروز هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی با خبرنگاران گفت: ممکن نیست که صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را در مرکز مبادلات ارزی ارائه کنند، چرا که دلیلی هم بر این امر ندارد، به این معنا که اگر یک صادرکننده بخواهد دوباره کالایی را برای کار خود از کشورهای اروپایی وارد کنند نیاز به ارز دارد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی در پاسخ به سوال مهر افزود: این در شرایطی است که مرکز مبادلات ارزی برای این واردات به صادرکننده‌‌ای که ارز خود را در مرکز مبادلات ارزی ارائه کرده است، یوان می‌‎دهد؛ بنابراین دلالانی در چین فعال شده‌اند که یوان را به یورو تبدیل کنند و سود کلانی به جیب بزنند.
 وی تصریح کرد: از سوی دیگر، تولیدکنندگانی که از حساب ذخیره ارزی وام دریافت کرده‌اند و باید هم اکنون با بخشنامه جدید بانک مرکزی، آن را با نرخ مرکز مبادلات ارزی به فروش رسانند، در واقع با سه برابر قیمت وام خود را تسویه می‌کنند و می‌گویند که ما توانایی بازپرداخت نداریم، در حالیکه آنها حتی تا این لحظه یک ریال هم معوقه بانکی نداشته‌اند، اما ممکن است که آنها در آینده‌ای نه چندان دور ممنوع الخروج شوند، ضمن اینکه بر اساس بخشنامه صریح بانک مرکزی، آنها از دریافت تمامی خدمات بانکی محروم خواهند شد.
 به گفته مروج، هم اکنون 70 درصد واحدهای نساجی نیمه جان هستند که به جای اینکه دولت یک بار برای همیشه مشکلات آنها را حل کند، به صورت مقطعی در مورد برخی از کارخانجاتی که کارگرانشان هر دو سه ماه یکبار خیابان‌ها را می‌بندند، حقوقی پرداخت می‌کنند.
 وی اظهار داشت: هم اکنون در صنعت نساجی 9 هزار واحد متوسط و کوچک داریم و صادرات نساجی از صادرات خودرو که فرزنده عزیزکرده دولت است، بیشتر است.
 مروج با انتقاد از بخشنامه‌های متعدد و عملکرد دولت در ماههای گذشته گفت: کشمکشی بین دولت و مجلس مطرح است که چون دولت نمی تواند با مجلس کاری بکند، انتقام از صنعت می‌گیرد؛ این در شرایطی است که در ماههای گذشته قانون گریزی باب شده است و به جای اینکه برخی بخشنامه‌ها در شورای پول و اعتبار به تصویب رسد، بانک مرکزی به صورت مستقیم خود وارد عمل شده است.
 رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی افزود: بدهی برخی از واحدهای تولیدی تا پیش از بخشنامه بانک مرکزی برای بازپرداخت وام به نرخ مرکز مبادلات ارزی، 30 میلیارد تومان بوده است؛ در حالیکه هم اکنون با بخشنامه جدید این بدهی به 120 میلیارد تومان رسیده است که بر این اساس، هر کیلوگرم نخ تولیدی باید 4 هزار تومان بابت بدهی، گرانتر فروخته شود.
 مروج گفت: گمرک یک مرتبه نمی تواند تصمیم بگیرد که تعرفه ها را بالا و پایین کند و باید کمیسیون ماده یک تشکیل جلسه دهد؛ در حالیکه هم اکنون شاهد این چنین رفتارهایی هستیم.
 وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نرخ ارز باید در بودجه سال 92 کل کشور چه رقمی در نظر گرفته شود، گفت: ما سال ها به دنبال افزایش نرخ ارز بودیم، ولی افزایشی که قانونمند باشد و آرام آرام بالا رود و یکی از دلایل اینکه هزاران کیلومتر مرز ما دچار قاچاق شد نیز همین نامناسب بودن نوسان نرخ ارز بود.
 مروج ادامه داد: هم اکنون شرایط ارز غیرعادی است و واقعیت برای مردم شفاف نمی شود؛ این در حالی است که برخی از اعضای دولت می گویند که موجودی ارز خوب است و برخی دیگر می گویند که ارز داریم ولی در دسترس نیست، ضمن اینکه واقعا نمی دانیم جمشید بسم الله و امثال آن وجود خارجی دارند یا خیر.


تغییر تعرفه گمرک غیرقانونی است  سود کلان واردات چادر مشکی
 رئیس انجمن صنایع نساجی ایران گفت: تعرفه‌ها باید توسط کمیسیون ماده یک تعیین شود و تغییر تعرفه‌ها توسط گمرک غیرقانونی است.
 
وی ادامه داد: کشمکشی که بین دولت و مجلس وجود دارد، باعث شده تا دولت نتواند کاری انجام دهد و در مقابل، انتقام این مسئله را از بخش صنعت می‌گیرد.
وی قانون‌گریزی را از جمله مهمترین اتفاقات اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: بسیاری از بخشنامه‌ها باید در شورای پول و اعتبار مطرح می‌شد که از آن جمله می‌توان به بخشنامه‌ مربوط به چگونگی پرداخت بدهی ارزی به صندوق توسعه ملی اشاره کرد، اما این نوع بخشنامه‌ها در شورای پول و اعتبار مطرح نمی‌شوند، بلکه توسط دستگاه‌های دیگر به صورت غیرکارشناسی تدوین می‌شود.
به گفته مروج، بخشنامه اخیر صادرشده مبنی بر بازپرداخت وام صندوق توسعه ملی با ارز مبادله‌ای باعث سه برابر شدن بازپرداخت بدهی واحدهای صنعتی شده است.
* تغییر تعرفه‌ها توسط گمرک غیر قانونی است
وی با تأکید بر لزوم تعیین تعرفه‌ها توسط کمیسیون ماده یک، گفت: گمرک نمی‌تواند براساس یک بخشنامه تعرفه‌ها را تغییر دهد و این کار غیرقانونی است.
مروج همچنین با انتقاد از اجرای ناقص قانون هدفمندی یارانه‌ها گفت: این طرح در واقع هدفمندی یارانه‌ها نبود، بلکه حذف یارانه‌ها بود.
وی تصریح کرد: در ابتدا قرار بود یارانه به سه دهک ضعیف جامعه اختصاص یابد، اما در حال حاضر از 75 میلیون نفر جمعیت کشور، 74 میلیون نفر یارانه می‌گیرند که این موضوع در هیچ جای دنیا اتفاق نیفتاده است.
رئیس انجمن نساجی تأکید کرد: این نوع حذف یارانه‌ها در واقع نوعی رانت است و نتیجه آن فقط جمع‌آوری رأی مردم است.
وی با بیان اینکه بخشنامه‌های دولت باید توسط بخش خصوصی اجرا شوند، گفت: این در حالی است که بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها حضوری ندارد و اگر در جلساتی حضور داشته باش،د فقط به عنوان زینت‌المجالس محسوب می‌شود.
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع نساجی افزود: در حال حاضر برخی واحدهای صنعتی محصولات خود را به عراق و افغانستان به صورت ریالی صادر می‌کنند که در موضوع معافیت مالیاتی و همچنین اعلام چگونگی هزینه‌کرد، ارز حاصل از صادرات آنها با ابهام روبرو است.
وی با بیان اینکه 65 تا 70 درصد واحدهای نساجی دولتی یا وابسته به دولتند که تعطیل شده‌اند، یا در شرایط بلاتکلیفی به سر می‌برند.
* 4 شرط حذف یارانه‌ها
مروج در ادامه با تشریح چهار شرط حذف یارانه‌ها به نقل از یک اقتصاددان انگلیسی سرشناس در دنیا، گفت: طبق این شروط باید تورم در حد معقول و حدود 5 درصد باشد و علاوه بر این، رشد اقتصادی در حد مناسب و تأمین اجتماعی در بهترین شرایط سرویس‌دهی قرار داشته باشد. براساس شرط چهارم نیز دولت باید در اوج محبوبیت خود قرار داشته باشد.
* افزایش نرخ ارز، قاچاق را کاهش می‌دهد
رئیس انجمن نساجی در پاسخ به سؤال فارس در مورد بحث‌های مطرح شده مبنی بر تک‌نرخی شدن ارز و تأثیر آن در بخش صنعت، گفت: ما سالها به دنبال افزایش قانونمند نرخ ارز بودیم، تا از این طریق قاچاق کاهش یابد.
وی تأکید کرد: نرخ ارز باید هر سال به اندازه تفاوت نرخ تورم داخل و خارج افزایش یابد، اما در شرایط فعلی یکی از مشکلات، عدم شفافیت مسئولان در ارائه مسائل با مردم است.
*بالاخره ارز داریم یا نداریم
وی با بیان اینکه اوایل انقلاب اسلامی همه مسائل به صورت شفاف با مردم در جریان گذاشته می‌شد، گفت: در شرایط فعلی همه چیز مبهم است و در مورد ارز بحث‌های مختلفی مطرح می‌شود، یکی می‌گوید ارز داریم، یکی می‌گوید، نداریم و یکی دیگر می‌گوید ارز داریم، ولی در دسترس نیست.
وی ادامه داد: نمی‌دانیم بحث‌هایی که در مورد گرانی ارز ، رانت موجود در بازار ارز و تعیین قیمت به وسیله افرادی مانند جمشید‌ بسم‌الله مطرح می‌شود، واقعی است یا یک سناریو است.
مروج تصریح کرد: اگر قیمت ارز افزایش یابد، صادرات معنا پیدا می‌کند، ولی با بخشنامه‌هایی که صادر شده، در واقع جلوی صادرات گرفته شده است.
*ایجاد مرکز مبادلات ارزی غیرقانونی است
وی در ادامه با بیان اینکه ایجاد مرکز مبادلات ارزی یک کار غیرقانونی است، گفت: نرخ ارز رسمی کشور 1226 است، چه معنی برای تشکیل مرکز مبادلات و اعلام نرخ بالاتر وجود دارد و چرا به جای این کارها، ارز را تک‌نرخی نمی‌کنند؟
وی در مورد اینکه آیا صادرکنندگان نساجی ارز خود را در مرکز مبادلات عرضه کرده‌اند، نیز گفت: ممکن نیست هیچ صادرکننده‌ای ارز خود را وارد کشور کند، زیرا نمی‌تواند آن را از کشور خارج کند. به همین دلیل صادرکنندگان ارز خود را در خارج از کشور نگه‌ می‌دارند، تا بعداً بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.
* یورو به جای یوان!
مروج افزود: شرکت‌های صنعتی برای خرید از کشورهای اروپایی نیازمند یورو هستند، ولی در مرکز مبادلات به آنها یوآن چین ارائه می‌شود که در صورت استفاده از یوآن، باید مبلغی را به دلالانی که در چین هستند پرداخت کنند، تا ارز آنها به یورو تبدیل شود.
* فروش چادرمشکی، چند برابر قیمت واقعی
دبیر انجمن نساجی در مورد تولید پارچه چادرمشکی در کشور نیز گفت: تاکنون هر واحدی که تصمیم به تولید این نوع پارچه گرفته است موفق به تولید نشده که نمونه آن یک پروژه بزرگ تولید چادرمشکی در شیراز بود که همچنان ساختمان آن وجود دارد، ولی هیچ وقت به تولید نرسید.
وی با بیان اینکه سود بالایی در واردات چادر مشکی وجود دارد، گفت: قیمت هر متر پارچه چادر مشکی حدود 70 سنت است که برای یک قواره چادرمشکی 5 متر پارچه لازم است و به این ترتیب، یک قواره چادر مشکی 3.5 دلار تمام می‌شود، ولی با قیمت‌های چندین برابری در بازار به فروش می‌شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false