true

آفریقا فرصت طلایی کشت فراسرزمینی ایران؛ آفریقا در حوزه کشاورزی از پتانسیل بالایی برخوردار بوده و مشکل کمآبی ندارد و همین باعث شده فرصتی طلایی برای کشت فراسرزمینی تلقی شود.
به گزارش پارسی پرس، فرشید شکرخدایی رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق ایران در یادداشتی به مناسبت برگزاری سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا به بیان فرصتهای تجاری میان ایران با این قاره پرداخته است.
با توجه به برگزاری سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا، برای اینکه فرصتهای سرمایهگذاری صادراتی و تبادلات تجاری دوجانبه با آن را تسهیل کنیم نیاز به فراهمسازی زیرساختها در حوزههای حملونقل دریایی و هوایی داریم.
متاسفانه ایران فقط 2 خط کشتیرانی متمرکز به آفریقا دارد که اصلا ظرفیت جابهجایی کالا ندارند و بیشتر صادرات کالا به این صورت است که محصول را به امارات یا عمان منتقل میکنیم و از آنجا اقدام به ارسال به آفریقا خواهیم کرد.
پیشنهاد میکنم روی این موضوع سرمایهگذاری صورت گیرد و خطوط منظم کشتیرانی بین ایران و آفریقا ایجاد شود به این دلیل که آفریقا قاره بزرگی است و از ظرفیت خوبی برای صادرات برخوردار بوده و باید بتوانیم تسهیلاتی برای رونق صادرات به این منطقه ایجاد کنیم.
بر همین مبنا، نخستین قدم در توسعه تجارت بین ایران و آفریقا توسعه حملونقل دریایی است؛ اقلام سبک همچون گل و زعفران و… را نیز میتوانیم از طریق هواپیماهای باری به صورت مستقیم به آفریقا صادر کنیم اما در حال حاضر بیشتر پروازهای ایران به آفریقا از طریق قطر و امارات صورت میگیرد و در واقع ایرانیان ابتدا به این کشورها سفر میکنند بعد عازم آفریقا میشوند که باید روی این موضوع نیز تمرکز کرد و خطوط پروازی مستقیم به این قاره را داشته باشیم تا موانع توسعه تجارت بین ایران و آفریقا برداشته شوند.
موضوع بعدی، عدم ارتباطات بانکی است و در بحث صادرات، منابع مالی از طریق صرافیها جابهجا میشوند.
با توجه به اینکه بازار آفریقا آن قدر بالغ نیست که بتوان به راحتی به آن اعتماد کرد و به عنوان نمونه یک میلیون تن بار را صادر و از طریق صرافی حواله و وجهی را دریافت کرد بنابراین اینکار با ریسکهای بسیاری همراه بوده و بهتر است ارتباطات بانکی برقرار شود و امیدواریم اگر موضوع ارتباط بانکی تسهیل شود، تا حدی گشایش بیشتری در زمینه صادرات به آفریقا شاهد باشیم.
بر این اساس، ریسکها و خطراتی که پیشروی فعالیت اقتصادی ایران در تبادل تجاری با آفریقا وجود دارد یکی بحث حوزه حملونقل و دیگری انتقال وجه است که از طریق واسطهگری در حال انجام بوده و همین باعث شده حدود 10 تا 15 درصد قیمت تمام شده کالا افزایش پیدا کند و از سودآوری آن کاسته شود بنابراین باید فکری به حال این وضعیت کرد که در حال حاضر بعد از مدتها، قدمی در این راستا برداشته شده و دولت به دنبال حل این مشکلات با رفع تحریمها به واسطه انجام مذاکرات با آمریکا است.
در خصوص ایجاد 2 میلیارد دلار خط اعتباری برای خرید کالا از اتحادیه آفریقا و اثرات آن بر توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری نیز لازم است گفته شود که این خط اعتباری از طرف ایران به آفریقا داده شده و در عمل دولت صادرات به آفریقا را فاینانس کرده و ریسکهای آن را متقبل شده است. البته که این مهم اقدام خوبی است و قدردان دولت هستیم، اما معتقدم این حمایت در کوتاهمدت موثر است و در درازمدت باید بتوانیم همکاران تجاری باکیفیتی در آفریقا پیدا و کالای مورد نیاز آنان را صادر کنیم.
کالاهای مصرفی آفریقا لوازم لوکس نیستند و با قیمت مناسب و کیفیت مطلوب میتوان کالاهای مورد نیاز آنان را تأمین و صادر کرد؛ به عنوان نمونه کالاهای پاییندست همچون دمپایی و ظروف پلاستیکی در آفریقا فروش خوبی دارند و برخی ایرانیان در این زمینه فعالیتهایی داشتهاند و دستگاههای تزریق پلاستیک را به آفریقا منتقل کرده و کالای خام را در ایران خریداری و در آنجا اقدام به تولید و عرضه به بازار میکنند که هزینه حملونقل کمتری برای آنان به دنبال دارد.
در حوزه کشت فراسرزمینی، آفریقا از پتانسیل بالایی برخوردار بوده و مشکل کمآبی ندارد و همین باعث شده فرصتی طلایی برای کشت فراسرزمینی تلقی شود چرا که در اقلیم ایران با مسئله کمآبی و کم بودن خاک مرغوب روبهرو هستیم و بهتر است کشاورزان و صنعتگران ایرانی از این ظرفیت آفریقا بهره ببرند چه بسا که در کنیا مزرعه بزرگ کرم ابریشم و مزرعه بزرگ چای را ایجاد کردهایم و به نوعی کشت فراسرزمینی انجام شده و بهنظر میرسد فرصت آفریقا در زمینه این نوع کشت برای ایرانیان فرصتی طلایی بوده که باید از آن بهترین استفاده را ببریم.
true
true
https://parsipress.ir/?p=118708

true
true